4. Zaterdag 7 april 2018

Goedemorgen. Wat we vandaag gaan doen? Geen idee. We zijn vandaag gewoon heerlijk lui en beginnen de dag heel rustig met een kop koffie. Dan draaft ons Arabier weer voor en beginnen we onze dag waar we gisteren geëindigd zijn. Koffie en chocomelk on the go en de landkaart wordt ingesteld op Dubai Marina. Onderweg zien we giga veel hoge gebouwen de een nog lelijker dan de ander, met af en toe een mooi gebouw.

Jongens het mag in de boeken, de sprekende landkaart en ik zitten op een lijn en we nemen geen verkeerde afslagen. Al snel komen we aan op de plaats van bestemming voor vanmorgen. Het Dubai Marina. Eerst even oriënteren waar we heen willen in de auto en daarna zetten wij hem weer op stal. Vanaf hier lopen we naar het strand want wij vinden dat onze voetjes een goed scrub verdienen en hierna een massage van de golven. Het is hier heerlijk vertoeven. De temperatuur is heerlijk, het water is schitterend turquoise en geweldig van temperatuur en als klap op de vuurpijl hebben we een heerlijk briesje wat het mooie totale plaatje compleet maakt.

Om ons heen wordt er stevig doorgewerkt om nog meer gebouwen uit de grond te stampen. We hebben met de arbeiders te doen, in de volle zon met je beschermende kleding aan. Wauwwww petje af.

We wandelen een tijdje door het water en genieten van de spelende kinderen om ons heen. Wederom verbazen we ons dat er mensen zijn die hier gewoon uren kunnen bruin bakken en natuurlijk ontbreekt het ook niet aan de mensen die er uitzien als een kreeft.

Na een uur slenteren en pootje baden houden we het voor gezien en lopen we via het zwembad van het Hilton zo het hotel binnen om aan The Walk het hotel weer te verlaten maar natuurlijk moeten wij eerst onze voeten ontdoen van onze scrub. We spoelen onze voeten af en terwijl wij dit doen is er een man al het zand bij elkaar aan het trekken en schept hij de fontein leeg. Natuurlijk is dit zijn werk maar ik heb met hem te doen. Weer bedenk ik me hoe rijk wij zijn, hoeveel geluk wij hebben gehad. Wij verdienen ons geld met ons hobby. Oke, klaar nu, weer terug naar mijn verhaal.

Zoals ik al zei we lopen via het Hilton naar de walk en zien aan onze rechterhand een Ihop. Toch ook wel een van onze favorieten in de States voor een ontbijt, we beslissen om hier te eten en Arie een beetje jaloers te maken.

Aar het was weer super. Dit keer geen pancakes want zoals jullie weten eet ik geen suiker. De rode saus over de pannenkoek zijn gepureerde aardbeien en dat witte is stevig geklopte melk geen slagroom. Nee, ik eet echt geen suiker.

We moeten nu nog echt een beetje door gaan lopen naar de auto want we moeten om 16.00 uur bij de Burj Khalifa zijn. Ik heb gisteren twee kaartjes online gekocht voor de 124/125ste verdieping. Ja, goed zo, dat heb je goed onthouden, die kaartjes hebben we gisterenavond alvast opgehaald. De beste tijd om naar boven te gaan is voor zonsondergang maar ja, die waren al uitverkocht. Dan is 16:30 uur een goed tijdstip, weet je het een beetje te rekken dan zie je alsnog de zon ondergaan. Zullen wij niet redden aangezien mijn man een klein beetje hoogtevrees heeft. Het is dus allang knap dat hij heeft ingestemd om met mij naar de 124/125ste etage te gaan.

Maar…… nu eerst de auto vinden. Want we moeten nog ongeveer 25 minuten rijden naar de Burj Khalifa en wij missen nog wel eens een afslag.

Het valt allemaal reuze mee, ok we zijn er niet om 16:00 uur zoals stond aangegeven dat we er dan moesten zijn maar we waren wel op tijd. Om 16:25 staan we in de rij om naar binnen te gaan. Zoals bij alle attracties wordt je ook hier entertaint terwijl je naar de lift loopt.

We vragen een jonge dame om van ons een foto te maken bij een mini Burj Khalifa, dat heeft ze ook gedaan. Tip: gebruik de volgende woorden in je zin: take a few pictures. Mensen, het is toch niet dat mijn fotorolletje vol raakt.

We lopen door en een lieftallige blonde dame geeft ons een berg met informatie over de bouw van het hoogste gebouw ter wereld. De eerste 9 etages is het Armani Hotel ontworpen door Mr himself. Tot aan verdieping 120 zijn er 900 appartementen en deze waren binnen 48 uur uitverkocht. Het hoogste zwembad ter wereld bevindt zich op verdieping 76, op verdieping 120 is het hoogste restaurant ter wereld, Atmosphere. Op de 123ste verdieping heb je zelfs de hoogste bibliotheek van de wereld. Op verdieping 148 is het hoogste observatie platform buiten. Zo hoog zullen wij niet komen, het verschil tussen de 124ste en de 148ste is mij het verschil in prijskaartje niet waard. Ohhh, je wilt weten wat het verschil is? Wij hebben betaald AED 210 en wil je ook nog naar de 148ste dan betaal je 525 Dirhams, deel voor het gemak de prijs door 4 en dan vinden jullie ook dat ik gelijk heb. Het had waarschijnlijk goedkoper gekund als je eerder boekt en niet in prime time gaat, wij hebben gekozen om geen stress van de klok te hebben en te zien waar we zin in hadden. Oke, he verdorie waar was ik ook alweer met mijn relaas over de verdiepingen, oh ja, 148ste hoogste outdoor observation deck, hierna heb je nog 12 verdiepingen met kantoren en op de 160ste verdieping, de laatste is een moskee voor de hoge pieten die op bezoek zijn.

We volgen de mooie dame naar de lift en krijgen voor de derde keer een kaartjes controle. Iedereen mag rechtdoor en Car moet naar links dus ik loop gelijk achter Car aan. We blijken de enige te zijn van alle mensen om ons heen. Al snel vind Car het belachelijk dat wij alleen staan dus trekt het koordje open en loopt weer met de kudde mee natuurlijk loop ik achter hem aan want ik ben het volgzame type. We stappen met z’n allen in lift 1 en ook hier worden we weer entertaint. In 77 seconden racen we naar de 125ste verdieping. We zoeven heel wat hoge gebouwen voorbij, de Eiffeltoren, de Big Ben, Empire State Building, de Petronas Twin Towers, de Taipei 101 en ook de CN tower van Canada.

Op de 125ste worden we even apart gezet we laten wat mensen uit een lift stappen en na dit ritueel nog een keer gedaan te hebben mogen ook wij in lift nummer 2. Car heeft niets door maar ik heb gelijk zoiets van, oh God, dat hebben wij weer. We doen weer eens iets wat niet mag, maar ja, lukt het dan lukt het, jullie begrijpen het al, na 25 seconden staan wij op de 148ste verdieping en krijgen wij een cocktail en een hapje aangeboden bij het verlaten van de lift. Er is een lounge met een mooie grote bank. Ik ben gelijk weer in mijn element en vanaf alle kanten fotografeer ik de omgeving, ik loop naar buiten en ook hier geniet ik van quality time met mezelf. Car voelt het gebouw bewegen en heeft het veel minder naar zijn zin dan ik. Hij heeft nog wel heel veel gezien maar het bewegen van de toren maakt het voor hem een wat minder fijne ervaring. Ter info, ik voel helemaal niets bewegen, maar angst doet rare dingen. Ik vind hem terug op de bank in de lounge omringt door allemaal vrouwen, hahahahaha, ja, daar moest ik ook gelijk aan denken, hij heeft zijn handen al vol aan mij, laat staan zo’n heel harem.

We pakken de lift naar de 125ste verdieping en ook daar lopen we nog een rondje, ach is toch wel een heel stuk lager, hoor.

Magneet en de kerstbal worden gekocht en ik verlos Car uit zijn lijden door de lift te pakken en afscheid te nemen van de Burj Khalifa. We lopen langs de fontein en besluiten om bij Five Guys een milkshake te drinken, zonder bacon Daan, hebben ze hier niet. Ik kijk nog even op het bord waar de aardappels vandaag vandaan komen.

Ik plaats mijn bestelling en op het terras naast de dansende waterdruppels genieten wij van de ondergaande zon, de Burj, de lasershow, onze milkshakes en vooral van elkaars gezelschap, zodra ik mijn telefoon niet in mijn handen heb om mijn verhaal te typen.

Hierna lopen we naar de Souk Al Bahar. Het is druk op de brug want ondertussen is het alweer tijd voor de volgende fonteinen show. Het volgende is informatie voor mijn nichtje; ik weet niet vanaf hoe laat de shows zijn maar vanaf ’s middags heb je de shows ieder heel en half uur. Ieder kwart heb je de lasershow, je hoort een muziekje en dan begint de lasershow tegen het Burj Khalifa aan. Fonteinenshow beste plek vond ik op het balkon van de Apple store. Lasershow was perfect op het terras van Five Guys, ga met je gezicht naar de Burj Khalifa zitten. Waarom lezen jullie dit? Ik zeg toch dat het info voor mijn nichtje is. Echt, jullie willen ook alles weten.

We wandelen door de Souk maar we zijn te moe om van de schoonheid te genieten. Eettentjes en winkeltjes, het ziet er mooi uit maar ons kaarsje is bijna uit, het is weer een mooie dag geweest. We zoeken ons Arabier op en rijden via de zeemeermin naar het hotel.

Jongens morgen is het zondag, dus….. voor degene die de marathon lopen heel veel succes, vooral jij Gert-Jan, opgeven is geen optie. En de rest doe vooral geen dingen waar je spijt van krijgt.

Liefs

Papa en mama

P.S. Weerman heeft weer gelijk volop zon met fijne temperaturen. Hoe warm? Geen idee, zoek het op op buienradar. Trouwens voor morgen is de voorspelling regen.

Dit bericht werd geplaatst in Dubai 2018. Bookmark de permalink .

2 reacties op 4. Zaterdag 7 april 2018

  1. Vane zegt:

    Thanks voor de tips 😘😘

  2. Ik ben trots op papa!!! Doetie gewoon ff ♥️♥️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.