23 juli 2011 Beverly Hills – Marina del Rey

Dag 23 juli 2011

Beverly Hills  – Marina del Rey (LA)

           20 km

Zonsopkomst     05.58

Zonsondergang  20.01

 

Bij het hotel is het ontbijt niet inbegrepen. Aangezien ik al heel de vakantie Ihop’s zie en ik al heel vaak gezegd heb dat we nog nooit in een Ihop gegeten hebben. Gaan we vandaag eindelijk naar een Ihop toe. De auto wordt voor ons geparkeerd. Lijkt zeer luxe maar ze doen het vooral zodat we daar eten, omdat ze daar een parkeerplaatsen probleem hebben. Gaan we terug, waarschijnlijk niet. Het eten en de service was redelijk. Ang en Ro moesten lang op hun pannenkoeken wachten. Tegen de tijd dat de pannenkoeken er waren, waren wij drieën bijna klaar met ontbijten. We hebben hier vooral zeer goedkoop gegeten.

Uitzicht vanuit hotelkamer

 

Vandaag staat weer een segway tour op het programma. Dit keer gaan we rijden door Beverly Hills. Onze gids heet Nika, ze geeft wat uitleg over de segway, we doen een paar oefeningen, hierna gaan we op weg. Ze laat wat kruispunten zien waar scenes uit bekende films zijn opgenomen. Ze wijst de kinderen een gebouw aan, hier worden de binnen scenes van Glee opgenomen.

We komen langs een restaurant The Bazaar geheten, de chef-kok hier is een Spanjaard, José Andrés. Hij schijnt echt bizarre dingen te doen met voedsel. Zodra we thuis zijn, ga ik hem eens googlen, hij schijnt namelijk het voedsel niet te bereidden op de geijkte manier.

We vervolgen onze weg en komen langs het Beverly Hills bord. Natuurlijk maken we hier wat foto’s. In Beverly Hills mag je niet je de vuilnisbak niet voor je deur neerzetten. De vuilnisbakken staan allemaal in een steegje naast of achter het huis.

We rijden verder en zij wijst ons het huis aan van Dean Martin. Dan komen we aan op Rodeo Drive, de stops die gemaakt worden zijn om de auto’s die geparkeerd zijn te fotograferen. Verder doet Rodeo Drive ons weinig, er schijnt een actrice van Lost ons voorbij te lopen, aangezien wij deze serie niet gevolgd hebben, doet en zegt het ons weinig. De omgeving is leuk maar het doet ons eigenlijk weinig.

We zijn op de terugweg en dan……………, Ro weet niet meer precies hoe het is gebeurd. Volgens haar heeft zij bij het afrijden van de stoep niet de lage stoeprand genomen voor de rolstoelen, maar de hoge stoeprand. Gisteren heb ik uitgelegd wat we dus niet moesten doen: Geen wielen tegen elkaar en altijd wielen op de grond. Haar wielen zijn dus in de lucht gekomen, blokkeerden waardoor zij viel, haar vader die achter haar rijdt, wilt haar helpen, waardoor hij weer een smak maakt. Ondertussen ben ik al overgestoken, ik hoor de segway van Ro vallen, ik kijk naar achteren, zie Car een smak maken tegen het asfalt, ik schrik van het feit dat hij richting rijdende auto’s valt, ik kijk naar voren en ik rijd tegen een muur op gooi mijn stuur om, waardoor ik tegen Nika aan rijd. Hierna lig ook ik op de grond. Dani kijkt naar achteren en ziet verbaasd heel zijn gezin op de grond liggen. Ang, hij was er wel, maar stond in een etalage te kijken en heeft alle actie gemist. Hij kwam aangerold en vroeg doodleuk wat er was gebeurd. Hahaha

We hebben onze segways weer aan de praat gebracht en zijn met enkele bulten en schaafwonden weer doorgereden. Ro en ik hebben er niets noemenswaardig aan over gehouden. Car heeft wel een beurs beentje.

We vervolgen onze weg en komen hierna al snel aan bij Another Side of LA Tours. We praten nog wat met Nika en de rest en gaan hierna al snel verder. We vonden het wel leuk maar Santa Barbara was een veel leukere tour. Luis kon heel erg leuk vertellen, Nika vonden we net iets minder. Santa Barbara vonden wij ook een interessantere stad dan Beverly Hills.

Walk of Fame

Hierna gaan naar Hollywood. In het hart van de Walk of Fame parkeren wij onze trouwe vierwieler. We lopen wat over de stoep, maar ook hier hebben we het wel snel gezien. We vinden het armoedig en slecht onderhouden overkomen. We stoppen nog even bij de ster van Queen. Hierna gaan we op zoek naar de auto en rijden naar de ster van Marilyn Monroe. Ro wil een foto maken voor Marit. Car en Ang scoren ondertussen nog een stel crocs.

Dani wil op zoek naar het Hollywood bord. De Tomtom gaat ervoor zorgen dat zijn wens uitkomt en Ang is degene dit het uitvoert. Ze hebben beide goed hun best gedaan, waardoor wij heel dicht bij het bord terechtgekomen zijn. Natuurlijk ook hier weer de verplichte foto’s. Hier hebben we ook nog even van het uitzicht op LA genoten.

Wilden we nog even naar het strand, dan moesten we nu wel richting Santa Monica rijden. Het wordt hier natuurlijk een stuk eerder donker dan bij ons in Nederland. De temperatuur daalt ook stevig zodra de zon onder is. We wandelen heel even over het strand, nemen wat foto’s van de zonsondergang. We zien op zo’n drie honderd meter de pier van Santa Monica liggen. We zien er een reuzenrad en achtbaan staan maar besluiten toch om er niet heen te lopen aangezien het wel ver is en wij toch wat manken in ons midden hebben. Car’s been is toch wel opgezet en zijn scheenbeen doet pijn.

Onderweg naar het hotel, besluiten we om te gaan eten bij Bubba Gump, dit is een tip van Iby. Tomtom ingesteld en wat blijkt er is een Bubba Gump op 5 km van ons hotel. Mooi, dat is een meevaller. Tomtom zegt keer de auto, wij keren de auto en rijden de richting op waar we vandaan gekomen zijn. Blijkt dus, dat Bubba Gump op de pier gevestigd is van Santa Monica. Lopend was net iets te ver maar nu zijn we er dan toch. Het is zaterdagavond en 300 miljoen Amerikanen willen precies vanavond bij Bubba Gump eten.

Aangezien we een tijdje moeten wachten op een tafel, maken we een rondje over de pier. Op de pier staan een aantal attracties, Dani wilde wel in de achtbaan, dat wilden al die 300 miljoen Amerikanen ook wel. Hij was dus ook wel heel snel terug. Hij had duidelijk geen zin om te wachten. Natuurlijk maken we ook een foto van het bord dat het eindpunt markeert van Route 66.

 Onze manken, ja, we hebben hier geen hoogtes, dus ze zijn hoogtevrezers af, nu zijn het manken, kunnen nu toch echt niet meer lopen en we besluiten om terug te gaan naar Bubba Gump. Na een uur krijgen we een tafeltje en hebben hier garnalen gegeten die op verschillende manieren bereid waren.

Nadat onze buikjes vol zaten werd het toch weer tijd om naar het hotel te gaan. Vannacht slapen we weer in een Courtyard Marriott maar nu staat het bedje niet in Beverly Hills maar in Marina del Rey. Wij checken in en Car duikt de jacuzzi in. Zo komt er toch weer een einde aan een pijnlijke maar vooral ook leuke dag.

Liefs,

Cadaroraan

 

 

2 reacties op 23 juli 2011 Beverly Hills – Marina del Rey

 1. marco slobbe zegt:

  Buenos dias allemaal !!

  heb vandaag stukjes kunnen bekijken van jullie prachtige reis !!
  Ziet er echt fantastisch uit en volgens mij een onvergetelijke belevenis.
  Wij zijn gisteren teruggekomen van onze reis naar Florida en Curacao en ook deze was er een om niet gauw te vergeten.
  Geniet van de laatste dagen en goede reis terug.

  Marco

  • cadarora zegt:

   Dank je wel. Genieten doen we zeker. Jammer genoeg is de tijd voorbij gevlogen. Zodra ik op kantoor ben, ga ik maar beginnen aan de reis voor 2013. hahahaaha. Vandaag gaan we aan de terug reis beginnen. Richting Palm Springs en dan morgen naar Phoenix. Ik zie jullie hopelijk dinsdag. Hoe laat? Weet ik niet, maar ik kom even langs.
   Groetjes,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.