4. Miami

Vrijdag 14 oktober 2016

Demi van harte gefeliciteerd, 21 jaar is toch weer een mijlpaal in jouw jonge leven. Ik vind het heel erg jammer dat ik er niet bij kan zijn. Dit moeten we natuurlijk wel vieren in Happy Italy, dus prik maar een datum.

Even een update over onze Sunpass, deze doet zijn werk trouwens goed. Kostte de Sunpass via Dollar autoverhuur nog $ 116,- voor deze reis, de stand staat tot nu toe; $21,– voor het kastje en $ 3,65 totaal aan tol. Gewoon zo maar even een korte huishoudelijke mededeling voor toekomstige reizigers. Ik zal jullie af en toe op de hoogte houden van de stand.001

Om kwart over 10 zitten we in de auto en rijden we naar James Ave om onze kaartjes op te halen voor de Duck Tours. Dit is zo’n voertuig dat zowel op de weg kan rijden als op het water kan varen. We gaan op visite bij de Rich and Famous. Onze kapitein heet Sharkie, en español Charky, en onze entertainer heet Ritchie.

002

Ritchie

Ritchie is leuk, gezellig en weet ons heel erg leuk te entertainen, af en toe zet hij de muziek een decibel harder zodat hij zeker weet dat we niet in slaap vallen. Nee hoor, de muziek hoort helemaal bij zijn show. We rijden langs Charlotte Bakery, langs het kantoorgebouw van Gloria en Emilio Estefan, hij wijst ons het huis aan van Paulina Rubio en van het Cali Kartel.

We rijden de kade af en varen langs de huizen van bekende mensen. Ik kan jullie niet vertellen van wie, want ik heb niets met namen en gezichten dus ik ben al die namen alweer vergeten. De enige die ik onthouden heb is van Steffie Graf en André Agassi, maar ja, herken ik nu de foto nog waarop het huis staat? Sorry, geen idee welke foto het is. 003-1Na ongeveer een half uur gevaren te hebben, rijden we de kade weer op. We bezoeken nog Ocean Drive met al zijn mooie Art Deco gebouwen. Twee uur later zit de tour erop en kunnen we terugkijken op een hele leuke ervaring.

Via dezelfde route als de Duck Tours rijden wij Miami uit, onze eerste stop wordt Charlotte’s Bakery om daar stokbrood te halen, want onze maagjes knorren. In Biscayne Bay heb je verschillende door de mens gemaakte eilanden, twee van deze eilanden Palm Island en Star Island, vereren wij met een bezoek. We worden staande gehouden door een portier en zij vraagt ons waar we moeten zijn. Car antwoordt met stak gezicht Tony Montana. Dit schijnt de hoofdpersoon te zijn in de film Scarface, gespeeld door Al Pacino. Ze doet de slagboom open en binnen zijn we.

006

Zou Tony Montana hier wonen?

We rijden een rondje en kijken naar de huizen. Er wordt veel gebouwd en gerenoveerd, je kunt duidelijk zien dat de economie aantrekt. Trouwens we hebben veel bordjes gezien met “hiring” oftewel er wordt veel personeel gezocht. Maar…… weer even terug naar de eilandjes, de bouwvakkers gaan eten, dit voedsel kopen zij bij een man met een aangepaste auto. Zo leukkkk….007

 

Hierna gaan we op weg naar Gator Park om daar een airboat tour te doen en hopelijk wat alligators te spotten. Het was een teleurstellende ervaring geen enkel wildlife gezien.

Wat wij wel als heel leuk ervaren hebben is een show die door John gegeven werd. Persoonlijk houd ik niet zo van shows met dieren want ik houd niet van dieren in gevangenschap, maar hij geeft zoveel informatie over het wildlife van de Everglades dat ik gefascineerd naar hem zit te luisteren. Hij laat ons een veel voorkomende slang zien uit de Everglades, dit is een Albino, John zegt dat hij het in de vrije natuur niet eens een week zou hebben overleefd omdat hij geen schutkleuren heeft, zijn kleur schreeuwt om opgegeten te worden.011 Hij verteld ons wat te doen als we een slang horen ratelen. We moeten vooral kalm blijven want je kunt de slang rechts horen ratelen maar hij kan dan ook links van je zijn. Eerst zien waar de slang is en dan weg rennen. Ja, ja, zal best wel, ik denk dat ik begin te rennen als een kip zonder kop. Hij vraagt ons vriendelijk om de slangen niets aan te doen, want zij zijn heel goed voor de wereld, daar zij vooral muizen en ratten eten, deze knaagdieren horen tot de helft van de populatie van de hele wereld. Er zijn vele verschillende soorten slangen in Florida waarvan 4 giftige soorten. In de Everglades komen maar 2 soorten giftige slangen voor.

012

Voor de kijker links is een Alligator en rechts is een krokodil

Hij doet de slang weer weg en pakt een alligatorbaby en een krokodilbaby. Hij verteld ons dat de Everglades de enige plek is waar ze allebei samenleven. Hier komt het zoet en zout water bij elkaar, vandaar dat ze hier beide kunnen leven. Er zijn ongeveer 100.000 alligators in Florida en 2.000 krokodillen. De krokodillen kunnen alleen leven tussen de Steenbokskeerkring en de Kreeftskeerkring, want zij hebben het warme klimaat nodig, alligators echter kun je ook een heel stuk noordelijker tegenkomen. Hij laat ons ook de verschillen tussen de beide beestjes zien.

Hierna haalt hij een alligator uit het water en laat ons zien dat het eigenlijk een heel lief beestje is, zolang wij maar uit zijn comfortzone blijven. Ik kan jullie mededelen dat wij dat maar al te graag zullen doen. Het was echt super interessant om naar John te luisteren en te kijken.

013014

We stellen Tom in op Calle Ocho met de stille hoop dat domino park open is, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Waardoor Tom weer wordt ingesteld op een nieuwe locatie, nu willen we naar Ocean Drive want we willen vandaag gewoon echt lekker eten en daar zit een TgiF.

Het is al donker en we wandelen over Ocean Drive maar het geluid van de golven roept ons en wij luisteren maar al te graag. Al snel laten we de straat voor wat het is en lopen we het strand op en natuurlijk moeten onze voetjes even het warme water in. Tiamo geniet weer volop van de golven. De maan schijnt schitterend op het golvende zwarte water waardoor het een fantastisch en romantisch plaatje vormt. We wandelen weer rustig terug naar Ocean Drive en we eten op het terras van TgiF. Hierna wordt het toch echt weer tijd om naar ons hotel terug te keren. We sluiten weer een leerzame en mooie dag af.

Liefs

Catirora-alv

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Florida. Bookmark de permalink .

2 reacties op 4. Miami

  1. Mary Formoso zegt:

    Que maravilla todo, hasta me dan ganas a mi de cruzar y visitar Estados Unidos. Os quiero guapa familia. A Tiamo no lo ví muy convencido con los cascos jijijij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.