8. Milwaukee – Harley-Davidson Museum

05 juni 2013

Vandaag staat in het teken van de Harley-Davidson in Milwaukee. Milwaukee ligt aan Lake Michigan en wordt doorkruist door de Milwaukee River. Het is de thuisbasis voor de bekende Harley-Davidson motoren. In 1903 bouwden de vrienden William Harley en Arthur Davidson samen hun eerste Harley-Davidson motor. Ergens in Milwaukee in een schuurtje van 10 feet (± 3 m) x 15 feet (± 4,5 m) hebben zij hun eerste Harley in elkaar gezet. Er paste net zo’n zelf gemaakte fiets met motortje in de schuur en twee man.

Maar ja, laten we even bij het begin beginnen. Het bed staat nog steeds, kraakt als een gek, er wordt ons geen steak meer aangeboden. Het is nu ook duidelijk voor Jeb dat Car ’s morgens vroeg geen fruit eet, dus alleen ik krijg mijn glas met fruit iedere morgen. Vandaag hadden we toast met een warme eiersalade, super lekker.

Om half negen zijn we bij de Fam. Krohlow, Neal is nog nooit naar het museum geweest dus hij gaat gezellig met ons mee. Dani gaat samen met Bridget naar Appleton en ’s avonds gaat hij naar de diploma-uitreiking van Zach, zodat hij niet met ons meegaat. Ik duik even de kamer van Dani in om snel zijn kleding in de koffer te gooien. Het is iets na negenen wanneer we dan toch echt de weg op gaan.

Rond half twaalf zijn we bij het Museum op 400 W. Canal Street. Als eerste lopen we de shop binnen en natuurlijk wordt er een Harley-Davidson Polo voor Ra gekocht. Hierna gaan we het museum binnen, de bus tour is alleen twee keer per dag op woensdag en vrijdag, maar jammer genoeg is het voor vandaag vol. De dame bij de kassa biedt ons wel de backstage tour aan. Die gaan we dus doen, het begint om 13.00 uur we hebben nog een klein beetje tijd om iets te eten.

01 02

Voor de deur staat een man met twee Harley’s die op een rollerbank staan, natuurlijk wil ik daar wel op proberen te rijden, ik kan dan toch niemand aanrijden en ik kan ook niet omvallen. Natuurlijk moest je wel even tekenen dat zij niet aansprakelijk zijn als er iets gebeurd. Nou, één ding is duidelijk ik ben niet echt een held met schakelen, het was wel even leuk om op zo’n ronkende motor te zitten. Car ook nog even en toen snel een broodje halen. Dat werd dus heel snel want we moesten om 13.00 uur in het museum zijn voor onze tour.

03 04 05 06

Onze gids heette Tim en hij heeft verschrikkelijk veel verteld, maar hij praatte naar mijn mening  zo saai dat ik al vrij snel heel erg veel slaap kreeg, het lukte me op een gegeven moment zelfs bijna om staand in slaap te vallen. Tim wist echter verschrikkelijk veel te vertellen, Neal en Car hebben genoten van alle dingen die ze zagen en dat Tim vertelde. Het museum is super interessant, het is leuk om te zien hoe het allemaal begonnen is. Ik vond de motoren van begin 1900 super leuk om te zien. Rond drie uur was de tour afgelopen, hierna nog wat foto’s gemaakt en snel weer terug naar huis voordat de spits op gang komt in Milwaukee.

07 08 09

Neal en ik zijn thuis gebleven en Car even snel naar de Bed & Breakfast om andere kleding aan te trekken. Hierna stapten wij met z’n vieren de auto in om ergens een hapje te gaan eten. Bij het verlaten van de oprijlaan kom je langs oma’s huis, oma is ook maar alleen zodat ik opperde of oma misschien ook mee zou willen. Even bellen en ja hoor zij gaat ook gezellig mee. We eten bij Geno’s een traditioneel tentje dichtbij huis. Lekker gegeten en goed gezelschap we hebben over van alles en nog wat gekletst.

10 11

Lekker gegeten en rond 20.00 uur hebben we de Krohlows weer thuis afgezet, wij naar de B&B, een wasje gedraaid en Car is Dani op gaan halen in Kaukauna. Morgenochtend hebben we met Bridget afgesproken om 07.00 uur zodat we na een rit van drie uur een beetje op tijd in Six Flags Great America zijn.

Liefs,

Cadara

2 reacties op 8. Milwaukee – Harley-Davidson Museum

 1. rblancosaa zegt:

  Mam
  Ff serieusssss
  Je zoon is ACHTTIEN niet ACHT
  Hij kan zelf zn koffer ibpakken !!!!!!!!
  En staand in slaap vallen kan je al toch 😀
  ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.