25. Estes Park – Alliance (400 km) Nebraska


22 juni 2013

Het ontbijt van het hotel stelt niets voor dus we besluiten al vrij snel en unaniem dat we bij “Egg and I” gaan ontbijten. Snel spullen in de auto laden en binnen 10 minuten zijn we bij het restaurant. We moeten ongeveer 10 minuutjes wachten op een tafeltje. Dani en ik bestellen bij ons ontbijt hashbrowns, soort rösti maar dan net iets lekkerder. Vreemd keken wij op toen er op ons bord gebakken aardappelen lagen in plaats van hashbrowns. We zeggen dit tegen de serveerster en zij antwoordt dat ze geen hashbrowns hebben, terwijl de serveerster die onze bestelling opnam tot driemaal toe zei dat het hashbrowns waren. De rest werd opgegeten en de gebakken aardappelen gingen van de rekening. De serveerster biedt 10 keer haar excuses aan en eventueel fruit ter vervanging, heel vriendelijk allemaal., maar Daan en ik hadden gewoon trek in hashbrowns. Voor Dani en mij een tegenvaller maar Car had een heerlijk broodje.

01

Om half tien zijn we bij de O’Dells stallen we melden ons en ondertekenen een verklaring dat zij niet aansprakelijk zijn als er wat met ons gebeurd. Om precies tien uur klimmen we op onze paarden. Car heeft Ethel toegewezen gekregen, Dani rijdt op Pearl en ik ben goede vriendinnen geworden met Lucy.

02

Achter Elkhorn Lodge liggen de stallen.

03

Dani en Pearl

04

Car en Ethel

05

Lucy en ik

We rijden samen met een stelletje die uit Denver komen en die hier het weekend door brengen. Onze gids is een jonge knul, hij heeft zich nooit voorgesteld aan ons dus kan ik jullie ook niet zijn naam vertellen. We rijden de bergen op en komen langs verschillende uitzichtpunten.

06

07

08

Achter ons de besneeuwde toppen van de Rockies.

09

Achter Dani ligt in de verte Estes Lake

We voelen ons net echte cowboys. Het landschap is mooi en het is stoffig, onze begeleider vertelt dat ze wel wat water kunnen gebruiken, vooral met oog op het brandgevaar. Hij wijst een mooie grote rode Indiaanse bloem aan en wij naïevelingen zoeken de bloem nog ook, zodra we wat dichterbij zijn zien we dat het een brandkraan is. Er schijnen drie van deze brandkranen te zijn.

Om precies 12 uur zijn we weer bij de stallen, we tippen de wrangler. Hij vertelde ons onderweg dat hij geen salaris krijgt van O’Dells Stables, hij krijgt te eten en onderdak en de tip van de tours is zijn salaris. Wauww, hoe zou hij rondkomen in de winter dan? In de winter wordt ook gereden maar natuurlijk lang niet zo veel als in de zomer.

10

Hierna gaan we naar het Stanley Hotel. Voor Steven King was dit hotel een inspiratiebron geweest voor zijn film ‘The Shining’. Hij en zijn gezin zijn hier voor een korte vakantie geweest toen hij in Boulder werkte. En verder zijn hier ook de bar- en trapscene uit de film ‘Dumb & Dumber’ opgenomen. Het hotel is vrij goed te zien vanaf het kleine centrum in Estes Park. Een prachtig imposant wit hotel.

11

We willen hier een kopje koffie gaan drinken wanneer we bij de oprijlaan komen zien we veel auto’s tot aan het poortje rijden en dan rechtsomkeer maken. Ook wij draaien de auto en besluiten dan maar een kopje koffie bij de Starbucks te drinken. Wij nemen onze koffie mee naar de achterzijde, waar de Starbucks een patio heeft en genieten hier van onze drinken en van het stromende water in de rivier.

14

Het is 13.00 uur wanneer we afscheid nemen van Estes Park. We rijden door schitterend gebied met hoge bergen en vele rotsen. Bij Loveland stoppen we bij de outlet mall om een Calvin Klein winkel te zoeken, zodat we een jasje van Dani kunnen omruilen. Calvin Klein is er helaas niet zodat we al weer snel door kunnen rijden. In Cheyenne stoppen we niet want we zien verderop een grote grijze wolk. We willen zo snel mogelijk naar Scottsbluff om het water voor te zijn maar dat gaat ons jammer genoeg niet lukken. Wanneer we bij Scottsbluff aankomen wordt het weer steeds slechter. We rijden naar Scott’s Bluff National Monument en nemen al weer snel afscheid want er valt door de regen niets te zien  en we kunnen er nu zeker niet heen lopen. Het is pas rond zessen en het lijkt wel na tienen zo donker is het buiten.

Al snel rijden we langs een Mc Donald’s en besluiten hier iets te drinken en te wachten tot de bui een beetje gaat liggen. Door al het onweer en bliksem valt regelmatig het stroom uit. Op een gegeven moment zegt Dani : “Het is niet erg hoor om hier te stranden. We hebben in ieder geval genoeg te eten.”

12

De straten van Scottsbluff zijn gewoon rivieren geworden

Nadat de bui een beetje is gaan liggen maken we wat foto’s van de plassen en spelen wat met onze auto en het water. Sommige auto’s rijden zo hard door de plassen dat het water hoger opspat dan hun auto hoog is.

We rijden naar Chimney Rock. Onderweg blijft het regenen en onweren. Tegen de verveling probeer ik met de camera een lichtflits vast te leggen, uiteindelijk geef ik het op en zal ik morgenochtend honderd foto’s moeten verwijderen omdat er niets op staat wat de moeite waard blijkt te zijn. Bij Chimney Rock hebben we een foto gemaakt en zijn weer snel door gereden naar ons hotel in Alliance.

13

Chimney Rock

Wat als een mooie zonnige dag begon en nationale monumenten in de planning, is geëindigd met heel veel water en bliksem.

Liefs

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.