Los Angeles deel 1

Maandag 21 maart 2016

 Vandaag scheiden onze wegen, Dani en Arie gaan naar Disneyland en wij gaan naar Downtown LA. Willen jullie het verhaal van Dani en Arie horen, dan moeten jullie even switchen naar de andere zender van Arie. Wij rijden om 11.00 uur naar Pasadena, Alvie heeft een Honda Shop gevonden en wil daar graag naar spullen voor zijn auto kijken. We komen aan bij JHPUSA.com, binnen no time staan ze weer buiten want het is een internetshop, dus een kleine teleurstelling.

We rijden door en komen na een half uur aan bij El Pueblo de Nuestra Señora de la Reina de Los Angeles. We parkeren aan de overkant bij een super aardige man die trots aan Ang verteld dat de Kever naast het ticket huisje van hem is. Hij heeft deze kever nieuw gekocht in 1978.

Kever uit 1978 door onze vriend nieuw gekocht

Kever uit 1978 door onze vriend nieuw gekocht

We steken de weg over en komen terecht op Olvera Street. Dit is een leuke straat met allerlei winkeltjes. We kopen hier wat te drinken en slenteren door de oude straten en pleinen richting het stadhuis.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op Los Angeles Plaza staan wat Mexicanen/Indianen in kleurrijke kledij een show weg te geven we kijken even en lopen al vrij snel weer door. De andere kant van Amerika zien we ook. Op een viaduct hebben wat daklozen hun tentje geplaatst, zeer triest, maar het hoort wel bij USA.

Schaars gekleed maar wel heel kleurrijk

Schaars gekleed maar wel heel kleurrijk

Onderweg komen we nog wat Latino’s tegen die wat muziek maken en een potje schaken.

De mensen schaken en maken muziek

De mensen schaken en maken muziek

We komen aan bij het Stadhuis, boven heb je een 360 graden observatie dek. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over heel LA en het is nog gratis ook. We moeten door een detectiepoortje, de tassen worden gecontroleerd en we krijgen een bezoekers sticker op onze borst geplakt. Je pakt de lift naar de 22ste verdieping, hierna wissel je van lift en vervolg je de route met de volgende lift naar de 26ste verdieping .

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hierna lopen we nog een trap op en je hebt een leuk uitzicht. Ze hebben ook op iedere windrichting een bord met een foto van de gebouwen die je ziet. Ben je in de buurt van het Stadhuis dan is dit zeker een aanrader, houd er wel rekening mee dat je hier alleen naar binnen kunt tijdens kantooruren. We genieten van het uitzicht, maken foto’s en luisteren naar wat Tiamo ons te vertellen heeft als vertegenwoordiger van El pueblo de Los Angeles. We lopen door naar de hoek want daar staat een paal met alle zuster steden van Los Angeles.

Nu wordt het tijd om een broodje te eten en dat gaan we doen op Union Station, vanaf het Stadhuis kon je het Station goed zien liggen. Wat is dit een mooi gebouw, gebouwd in 1939 in Spaanse koloniale stijl. We kopen een broodje en op de mooie houten bankjes met lederen zitjes eten wij deze op. Een deel van het station is afgezet met koorden. Bij de informatie balie vragen we waarom we daar niet mogen komen. 9-11 heeft veel veranderd, ook hier in LA. Sinds de aanslagen op New York moeten werknemers die met geld werken achter kogelwerend glas. Dit zou hier de sfeer niet ten goede komen, vandaar dat deze werknemers op een andere plek zijn ondergebracht en dit in de oude sfeer behouden is.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Via el Pueblo lopen we terug naar de auto, natuurlijk niet zonder dat we foto’s maken van het oudste gebouw van Los Angeles, Avila Adobe. We kunnen niet naar binnen want de openingstijden zijn tot 16.00 uur en dat is het net geweest.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We halen de auto op en gaan op zoek naar de begraafplaats van Paul Walker, dit is een acteur van the Fast & the Furieus. Hij is 30 november 2013 om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Heel de wereld heeft toen gerouwd en de straatracers en auto liefhebbers  over heel de wereld hebben herdenkingen gehouden, ook Rotterdam heeft een tocht gehouden. We rijden naar de begraafplaats Forest Lawn Hollywood Hills. Hier liggen heel veel bekende/beroemde mensen begraven. We vragen bij de bloemenwinkel waar zijn graf is maar om privacy redenen wordt deze informatie niet gegeven. Een tijd geleden had ik een heel verhaal gelezen over Paul Walker. De schrijver had toen een hele goede beschrijving gegeven hoe we zijn graf zouden kunnen vinden. Natuurlijk had ik nu geen idee meer waar ik zijn moest, ik wist alleen nog wel dat hij in een hoek lag. Wij reden daar een beetje rond en bij het zien van een bordje met Liberty Hall, zei ik dat die naam mij wel iets zei. We hadden ook nog maar een half uur de tijd, om 18.00 uur zou de begraafplaats sluiten. We komen aan bij Liberty Hall, draaien de auto, deze weg is namelijk doodlopend, Alv kijkt naar links en ziet een bord Walker. We stappen uit de auto en bekijken het graf, er ligt wat geld op de betonnen rand van het perkje. Car en Alv kunnen niet geloven dat dit het graf is, er is geen complete naam geschreven, geen geboortedatum, geen overlijdensdatum …. helemaal niets. Alv kan het niet hebben en besluit om een vijf euro bundel aan te schaffen zodat hij 24 uur een paar MB kan internetten. Hij verwoordde het heel mooi: “ik ben nu hier en ik ga toch niet naar een graf staan kijken als ik niet zeker weet dat hij er begraven is.” Hij heeft het graf gevonden op internet en aan de hand van het beeld naast het graf van Paul Walker weten we 100% zeker dat dit echt het graf van Walker is. We nemen wat foto’s, Alvie legt € 0,05 naast de andere muntjes. En we lopen een beetje rond op de begraafplaats. Bij een paar graven hebben ze mooie paasstukjes geplaatst.

We lopen weer terug naar de auto en gaan naar Griffith Observatory. De TomTom brengt ons mag Joost weten waar, na vele smalle straatjes met onze giga bus getrotseerd te hebben, laat Ang hem langs de kant van de weg staan en gaat op onderzoek uit of er een manier is om bij het observatorium te komen. Ro en Car beslissen om in de bus te blijven, het Observatorium is hoog op een berg en Ro ziet het niet zitten om de buggy naar boven te duwen, Alv biedt nog heel lief aan om de buggy te duwen, maar ze houdt voet bij stuk, zij en Tiamo blijven in de auto. Wat ben ik blij dat zij deze beslissing genomen heeft toen wij met z’n drieën eenmaal onderweg waren. Het was een hele klim en ik was weer helemaal in mijn element. Buiten adem maar heel blij komen we boven aan. Het uitzicht vanaf hier is geweldig, met geen woorden te omschrijven, vandaar dat ik zoveel foto’s met jullie deel zodat jullie het zelf kunnen zien. Net na zonsondergang rennen we terug naar beneden, want ons hek sluit bij zonsondergang en we zijn bang dat we dan over het hek moeten klimmen. Voor toekomstige reizigers, Griffith Observatory is op maandag gesloten, maar het uitzicht is altijd geopend tot zonsondergang.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zodra we in de auto zitten wordt er besloten dat we gaan winkelen bij Citadel Outlet. Om 20.00 uur komen we aan en de winkels sluiten om 21.00 uur, dus perfect voor mij. Na het winkelen, gaan we op zoek naar een TgiF waar wij al ons bespaarde geld van vandaag opmaken. Wauwwwwww, we hebben hier echt de hoofdprijs betaald, maar het was wel heerlijk. Het is 23.30 uur en wij wachten op Dani en Arie in ons hotelkamer. Om 00.00 uur sluit het park, dus wij verwachten de jongens om 00.30 uur thuis. Natuurlijk zijn het volwassen mannen, maar toch, het blijft altijd je kleine kind. We hebben hen berichten gestuurd, we hebben ze gebeld en totaal geen contact. Gelukkig om 01.30 uur zijn we weer compleet en kan ik met een gerust hart gaan slapen.

Liefs,

Cadaroraanaltiar.

 

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Dani's verjaardag. Bookmark de permalink .

Een reactie op Los Angeles deel 1

 1. Petra zegt:

  Hallo vriendjes en vriendinnetjes !
  Wat hebben jullie weer veel gezien en wij ook via de mooi geschoten plaatjes van omamona
  Ramona ze mochten wel lang shoppen van je 😂😂😂 een heel uur , moet niet gekker met je worden 😂😂😂😂
  En het graf van Paul Walker bezocht ✌🏼indruk wekkend en een must als daar toch in de buurt ben ( rest in peace Paul )
  Geniet er nog effies van 😘😘😘😘😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.