Los Angeles – San Simeon

Woensdag 23 maart 2016

 Vandaag begint deel 1 van onze reis naar San Francisco. Na het schaarse ontbijt vertrekken wij om 10.00 uur. Onze eerste stop wordt Walt Disney Company, daar waar al het harde werk gedaan word zodat wij kunnen genieten van heerlijke films. Wie is er niet groot geworden met Peter Pan, Dombo en Sneeuwwitje. Deze stop is natuurlijk speciaal voor Dani en Arie aangezien zij onze attractieparkenfanaten zijn. Ze hebben zelfs beide bij Disneyland Parijs gesolliciteerd. Zo ver gaat hun liefde voor Walt en alles wat met Walt te maken heeft. Walt Disney Studio’s is gelegen op Riverside 2300, Burbank. Vanaf de buitenkant maken we wat foto’s want we mogen het terrein niet op. Dani is helemaal happy want hij heeft de gebouwen gezien waar Walt Disney groot is geworden. En waar Walt vaak de woorden heeft uitgesproken: “Don’t forget, it all started with a Mouse.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

We vervolgen onze weg en onze tweede stop wordt 25600 Hercules Street, Santa Clara. De plek waar Paul Walker het leven liet. We rijden een extra rondje want we kunnen niet goed het nummer vinden, doordat we twee meiden op de grond zien zitten bij een stronkje vermoeden we dat het daar moet zijn. Op het asfalt zien we wat bandensporen van auto’s die daar burnouts en donuts gemaakt hebben. Het is een vreemde gewaarwording maar de Blanco’s plus aanhang zijn gewoon stil. We kunnen niet begrijpen hoe dit op deze plek heeft kunnen gebeuren. Hoe hard is hier gereden om uit deze flauwe bocht te rijden? We begrijpen er niets van.

Nu gaan we toch echt even kilometers maken want we hebben twee dagen om 714 kilometers af te leggen. Onderweg is de natuur echt schitterend, het is groen en met veel bergen en heuvels om ons heen. Californië is zo’n mooie staat.

Schitterende landschappen om ons heen

Schitterende landschappen om ons heen

De omgeving is echt mooi

De omgeving is echt mooi

Onze volgende stop wordt Santa Barbara natuurlijk kunnen wij Los Angeles niet verlaten zonder langzaam te rijden door de vele files waar Los Angeles om bekend staat. Om 13.30 uur staan we bij de Old Mission van Santa Barbara geparkeerd. Deze stop stond op mijn bucket list. In 2011 hebben wij de Old Mission overgeslagen want we hadden de Mission van Carmel bezocht en ik kan mijn familieleden niet teveel vervelen met oude kerkjes en kapotte stenen. Ro, Ang, Alv en ik bezoeken de Missie. Car, Arie en Dani blijven buiten op het grasveldje in de schaduw liggen. De Missie is schitterend en goed onderhouden. Deze Missie is door Vader Fermin Lasuén opgericht op december 1786, op de feestdag van Barbara van Nicomedië. De Missie heeft haar naam doorgegeven aan de stad Santa Barbara. De missie behoort tot de Camino Real (Koninklijke route). De Franciscanen hebben langs de Californische kust, vanaf San Diego tot aan San Francisco Solano in Sonoma, heel wat van deze missies opgericht. Het doel was om de inheemse bevolking te bekeren.. We beginnen onze wandeling door de missie bij de heilige tuinen, we wandelen met z’n vijven rustig door de tuinen en komen zo terecht bij de begraafplaats. Er is een Mausoleum die er prachtig uitziet, maar wel heel erg 2016. Na de begraafplaats, lopen we naar de kerk. De kerk ziet er mooi maar eenvoudig uit. We genieten wat van de rust, nemen wat foto’s en lopen alweer snel door. We komen nu terecht in het museum. Het museum geeft je een aardig beeld hoe de Franciscanen toentertijd geleefd hebben. We lopen terug naar de achterblijvers, die heerlijk in de schaduw van een boom liggen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat ons van onze reis in 2011 ook nog is bijgebleven is het plaatsje Solvang. Hier zouden wij wel graag een broodje willen eten. Het plaatsje is nog steeds heel erg leuk. Het doet heel Scandinavisch aan. Solvang is opgericht in 1911 door een groep Denen die de koude winters van het Midwesten verruilden voor de Californische zon. Het broodje hebben we hier niet kunnen eten, want lunchtijd was voorbij.

We stemmen om dan maar door te rijden naar Pismo Beach. Hier kunnen we vast wel wat eten en natuurlijk wordt hier ook weer geshopt. We eten bij een Italiaans Restaurant. Arie en ik blijven achter bij Starbucks, waar wij ons blogcenter in een hoekje hebben geïnstalleerd. Ondertussen boek ik ook een kamer voor vanavond. Voor vannacht hadden wij nog geen slaapplek omdat ik niet vooruit kon zien tot hoe ver we zouden komen in onze rit van ruim 700 kilometer. Het wordt een hotel in San Simeon, op bijna een uur rijden van Pismo Beach.

Het blogcentrum

Het blogcentrum

Bepakt en bezakt komen ze allemaal weer terug en rijden wij al snel weer door naar onze volgende slaapplek. We hadden nog in San Luis Obispo kunnen stoppen bij de Madonna Inn, dit is een hotel die er heel kitscherig uitziet. Ook hadden we kunnen stoppen bij bubble gum alley, een straat waar de jeugd al sinds de jaren ’50 hun kauwgom geplakt op een muur achterlaten. Iedereen is moe dus we besluiten om gelijk naar het hotel te rijden. Ondertussen spelen wij een spelletje. Wij doen dit spelletje al sinds de kinderen heel klein zijn, het spelletje noemen wij; Wie zit er in mijn hoofd? Je neemt een beroemd/bekend persoon in gedachte, de rest van de groep stelt vragen en jij mag alleen ja of nee antwoorden. Car en ik probeerden het altijd simpel te houden voor de kinderen, dus standaard begonnen we bijna altijd met Paul de Leeuw, Oprah, Barbra Streisand en Bassie. Zo ook vandaag, voor ons natuurlijk lachen. Is het een man? Ja. Paul de Leeuw? Ja goed, jij bent. Dani is aan de beurt, waarop een van ons vraagt of hij iemand in zijn hoofd heeft. Hij antwoordt: “Ja.” Waarop Arie door de bus roept: “Beyoncé” Hierop reageert Dani heel sip: “Ja”. We hebben in een deuk gelegen en ik kon mijn buikspieren weer heel goed trainen. Ja Peet, de Tena Lady heeft zijn werk weer goed gedaan. Al spelend vloog het uur voorbij een checkten wij om kwart voor tien in. Al snel ligt iedereen een beetje te internetten, te relaxen of te bloggen. Weer is er een einde gekomen aan een mooie dag. En nu allemaal lekker slapen en morgen gezond weer op.

Liefs,

Cadaroraanaltiar.

 

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Dani's verjaardag. Bookmark de permalink .

2 reacties op Los Angeles – San Simeon

 1. Conchi zegt:

  Weer en mooie en spannende dag achter de rug veel kilometers gereden
  En veel dingen gezien wij hebben weer genoten van je verhalen
  En ík wens jullie een hele goede reis terug xxx

 2. Petra zegt:

  Ik voel met de familie mee als jij naar oud steen gaat kijken , die ervaring heb ik nl ook met jou opgedaan 😉 Veel heel veel oud steen gezien , eindeloos veel steen 😂😂😂😂😂
  Dus zij zijn toch al slimmer lekker in de schaduw van een boom te liggen !
  En jullie zijn ook wel kilometervreters nog 700 km voor de terug reis
  Geniet er nog lekker van ❤️😘😘😘😘😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.