31. Canyon Village – Grant Village (176 km) Wyoming

28 juni 2013

Vannacht waren we alle drie regelmatig wakker. Eerst omdat het redelijk warm was in de cabin, maar het koelde al snel af waardoor we het koud kregen. De cabin heeft wel een verwarming maar we dachten niet die nodig te hebben. Nou, wel dus. Eenmaal opgestaan zijn we eerst buiten in het zonnetje gaan staan om te ontdooien. Car heeft warme chocolademelk voor ons gehaald en we hebben lekker in het zonnetje ontbeten. Goed begin van weer een nieuwe warme dag.

Vandaag willen we het bovenste rondje van de acht doen. Voor degene die me niet begrijpen. Yellowstone NP is heel erg groot en ze hebben binnen het park een weg gemaakt met een 8 vorm. Wij beginnen vandaag dus rechts in het midden en gaan tegen de klok in. Om vanavond rechts onderin van de acht te eindigen. Daar ligt Grant Village waar we voor twee nachten zullen overnachten.

We besluiten dat we eerst terugrijden naar het noorden want dan hebben we de 16 km wegwerkzaamheden nu achter de rug. Beter dan vanavond wanneer we moe zijn of eventueel wanneer het donker is. Het zit ons heel erg mee, zodra wij aan komen rijden mogen we gelijk doorrijden. Bij Tower slaan we af naar links en al snel maken we onze eerste stop bij de Petrified Tree. Dit is een versteende boom. Er waren begin twintigste eeuw drie van dit soort bomen. Souvenir jagers hebben deze bomen stukje voor stukje meegenomen. De overgebleven boom wordt nu beschermd door een groot ijzeren hek.

02

We rijden weer verder richting Mammoth Springs en stoppen bij Wraith falls om te picknicken. Het perfecte plekje. Tafeltje met bankjes onder een boom langs de rivier, beter kan niet.

03

Na het eten komen we al snel aan bij Mammoth Hot Springs. Dit is een leuk gehucht. Er is een mooie kapel en er zijn ook privé woningen. We rijden naar het parkeerterrein van de terrassen. Het lage terras is gemakkelijk te bewandelen maar natuurlijk wil ik ook de hogere terrassen zien. Daan en ik besluiten om Car ons naar de top te laten rijden en dan samen naar beneden te wandelen waar Car ons weer opwacht bij het parkeerterrein. Zo gezegd zo gedaan. Wat is het hier mooi. Al die verschillende kleuren die gecreëerd worden door verschillende micro-organismen.

0405 06 07 08 09

We rijden naar Norris maar daar valt weinig te beleven dus pakken we de weg naar Canyon Village. Bij Canyon Village ligt de Grand Canyon of the Yellowstone. Natuurlijk is het niet te vergelijken met de Grand Canyon, maar het is er wel mooi. We hebben eerst heel de North Rim afgereden en veel gestopt vooral de watervallen krijgen lang onze aandacht.

10

Op een parkeerplaats krijgt een of ander geel beest natuurlijk ook volop onze aandacht wat hebben we dit jaar erg veel leuke auto’s gezien.

11

Onderweg komen we nog wat wildlife tegen. Een nest met een Osprey (visarend) papa en mama waren niet thuis. Hij/zij lag veilig hoog in het nest. Het verhaal over mijn telelens weten jullie nu wel. Niet veel later komen we een otter/bever tegen, kan ook iets anders zijn, maar ik vind het op een van deze twee lijken. Rustig eet hij wat en laat hij zich op de gevoelige plaat leggen.

12

We rijden heel de North Rim af en komen dan weer terecht in Canyon Village. We rijden weer richting zuiden en in plaats van de North Rim te pakken nemen we nu de South Rim. We rijden over de Yellowstone River en maken onze eerste stop bij Uncle Tom’s Point. Vanaf deze kant zijn de Upper Falls heel erg mooi te zien. We wandelen een stukje over de Uncle Tom’s Trail maar besluiten om niet de 300 treden naar beneden te lopen omdat we alle drie onze teenslippers aan hebben. Natuurlijk zijn we niet dom, we weten heus wel als je 300 naar beneden loopt we er ook weer 300 omhoog moeten. Onze wandeling was leuk genoeg en we hebben weer genoeg calorietjes verbrand.

13 14

We rijden verder naar Artist Point en vanaf hier heb je weer een mooi uitzicht op de waterval. Natuurlijk moeten we ook voor deze waterval poseren.

15

We verlaten de Canyon, het wordt tijd om naar het hotel te gaan en wat in onze maagjes te manoeuvreren. Vandaag slapen we in Grant Village. Dit ligt helemaal in het zuiden van Yellowstone. We rijden naar het zuiden naast de Yellowstone River en wanneer de rivier ophoudt begint het Yellowstone Lake. Het is een hele mooie weg natuurlijk wordt er door ons niet veel naar het water gekeken. We turen alleen maar tussen de bomen op zoek naar een beer. Jammer genoeg hebben we die niet meer gezien. We kwamen onderweg nog wel een rendier tegen. Zij lag zo lekker tussen de struiken te genieten van het zonnetje.

16

We eten wat aan het meer in het restaurant van Grant Village en al snel hierna gaan wij naar onze kamer waar we hopelijk een betere nacht hebben dan de voorgaande.

Liefs

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.