13 Lancaster – Annapolis

7 mei 2014  (180 km)

Vandaag zitten we om 09.00 uur in de auto. We gaan nog heel even shoppppppen. Wij integreren heel snel, zoals een echte Amerikaan, doen wij ook alles met de auto. We parkeren de auto precies voor de deur van de winkel waar we willen zijn, shoppen en lopen dan weer terug naar de auto om naar de volgende winkel te rijden. Echt heeeeeeeeel milieu-onbewust. Na een uurtje vinden we het genoeg geweest en stellen de TomTom in op het plaatsje Intercourse. Al snel zien wij een Amish oma steppen en natuurlijk willen wij dit even vastleggen voor het nageslacht. Jammer, mislukt, oma had hele andere plannen. We zijn haar ineens kwijt. Blijkt dat ze een klein hokje is binnengestapt en toen wij haar zagen zitten was zij druk aan het schrijven.

We vervolgen onze weg en zien al snel aan onze rechterzijde in het plaatsje Bird-in-Hand een Farmer’s Market. De markt vindt plaats iedere woensdag, vrijdag en zaterdag. We stoppen hier en kopen wat hebbedingetjes en natuurlijk ook jouw Amish Barn Star, Miran. We lopen een rondje over de overdekte markt en bekijken de aangeboden spulletjes.

In een tijdsbestek van iets meer dan 2 uur kunnen we al drie dingen afstrepen die vandaag op de planning stonden. Nu op zoek naar nummer 4 een overdekte brug. We voeren de coördinaten in van een brug en groot is onze verbazing als we weer terug rijden richting hotel. Ja hoor, verstopt langs de weg over een heel klein riviertje staat er eentje. Hier kunnen we zelf niet overheen rijden, dus ik vind deze niet meetellen. Aangezien deze brug precies naast Panera Bread ligt, besluiten we om gelijk maar te lunchen.

Na de lunch vervolgen wij onze weg en onze zoektocht naar een covered bridge. Natuurlijk zien wij regelmatig Amish langsrijden in hun buggies of voorbij steppen. Wij vragen ons af waarom zij steppen en niet fietsen. Het zal om de een of andere reden niet mogen, want het is zeer opvallend dat er nergens een fiets te bekennen is. We rijden wat rond, proberen de coördinaten van de bruggen in te voeren maar het wordt niet geaccepteerd door onze TomTom.  Met het zoeken en instellen van de TomTom en het heen en weer rijden verliezen wij zoveel tijd, dat ik het op een gegeven moment opgeef. We stoppen bij een winkeltje waar net een Amish moeder met haar zoon een boodschap wil gaan doen en ik vraag aan haar of zij weet waar wij een covered bridge kunnen vinden. Zij vertelt ons dat er zeker een is in het plaatsje Gordonville op de Belmont Road. Haar vriendelijk bedankend, maken we eerst nog een foto van vijf gekleurde stepjes die wij alle vijf een eigenaar hebben gegeven, en gaan op weg naar onze Covered Bridge.

Al snel vinden we Eshleman’s Mill Covered Bridge. Ik ben helemaal blij, we kunnen hier doorheen rijden en toevallig komt er net een buggy aan rijden. Twee vliegen in een klap, dit is ook de enige foto waarbij ik me niet zo schuldig voel over het maken van de foto.Ik praat het goed door te denken dat ik de brug fotografeer en dat zij er toevallig doorheen rijden. Jullie moeten maar even vergeten dat ik een sprintje trek om op de juiste plek te staan voor het juiste fotomomentje. De Amish willen namelijk niet vastgelegd worden op de gevoelige plaat, dit gaat tegen hun regels in, maar natuurlijk komen wij toeristen juist daarvoor naar Lancaster. Bij veel foto’s voel ik me dan ook wel ongemakkelijk, ik weet het, ik maak ze toch…

Rond twee uur wordt het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van Lancaster County en zijn geweldige inwoners die hun normen en waarden proberen in stand te houden in een individualistische westerse wereld. We rijden naar York, natuurlijk met de nodige stops omdat wij van alles tegenkomen die even een bezichtiging of een fotomomentje waard zijn. Wanneer we eindelijk bij de Harley Davidson Fabriek zijn zien we dat de laatste tour om twee uur was. Jammer, maar het was voor Car ook niet echt een must, daar wij vorig jaar in Milwaukee het museum bezocht hadden. Al snel stapt de heer van de balie op ons af en deelt ons mede dat als wij nog iets willen kopen in de shop we snel moeten zijn, want om 4 uur gaat de shop dicht. De dame in de shop helpt iemand aan de telefoon die een verkeerde boeking heeft gedaan via het internet voor een of andere toer, waardoor ik vrij lang moet wachten totdat ik kan afrekenen. Ondertussen doet mijnheer de baliemedewerker de verlichting uit van de ontvangsthal en om precies 4 uur verlaat hij het pand. Ik kan nu dus geen foto’s meer maken van de motoren die in de ontvangsthal staan. Helemaal teleurgesteld verlaat ik het gebouw. Car zat ondertussen al in de auto en natuurlijk voelt hij helemaal met mij mee over het abrupte einde van ons bezoek aan de Harley-Davidson fabriek. 😉

We stoppen even bij de voordeur van een McDonald’s die we ergens langs de weg tegenkomen, we maken gebruik van hun wifi en al snel hebben wij weer een slaapplaats in Annapolis. Het is een rit van ruim anderhalf uur en nadat we ingecheckt hebben en onze koffers op de kamer achterlaten, duiken we de stad in om op zoek te gaan naar het Capitol en een plek waar we kunnen eten. Annapolis is de hoofdstad van de Staat Maryland en het Capitol is de oudste van het land. We eten bij Chick & Ruth’s Delly waar wij genieten van een housemade salade en een gepofte aardappel.

Ook vandaag was weer een leuke volle dag, komen we ooit weer terug naar dit deel van de Verenigde Staten, dan staat Lancaster County en zijn omgeving zeker weer op onze lijst.

Veel liefs,

Cara

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een reactie op 13 Lancaster – Annapolis

  1. Miranda zegt:

    Geweldig lijkt me super om de Amish te zien,moeten we zelf dus ook maar op de lijst zetten.
    En helemaal blij met me Ster!!!!!!! xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.