3. Vrijdag 6 april 2018

En? Zijn jullie me al zat? Je hoeft het echt niet te lezen hoor. Je kunt nu alweer stoppen met lezen want ook vandaag gaan we niets doen. We gaan shoppen dus dat is zo goed als niets doen. Dubai Mall ligt bij ons om de hoek, dus verdwalen zullen we niet. Maar allereerst ontbijten we op bed. Kopje koffie en krispy kreme donutsen zonder suiker, je mag me er voor wakker maken.

Terwijl ik mijn ochtend rituelen doe verkent Car het hotel. Hierna laten we een van de staljongens ons Arabier weer voor de deur galopperen en stel ik de pratende landkaart in op Dubai Mall. Trouwens vandaag krijgt de staljongen wel een tip aangezien we gisteren wat contant geld gepind hebben. Vanaf nu zullen wij ons gedragen als Amerikanen en goede tippers zijn.

De pratende landkaart stuurt ons via de snelweg en daar heb ik geen zin in, dit kan alleen maar fout gaan, de Mall ligt om de hoek, dus ik stuur Car naar het einde van de straat en moeten dan onze Arabier keren want het loopt daar een beetje dood. Dan toch maar naar haar luisteren… neeee, ik dacht het niet, we gaan daar waar zij zegt naar links gewoon rechtsaf en dan rijd je via wat andere wegen naar onze bestemming. Ik ga er vanuit dat ik niets zal kopen want jullie weten dat ik een hekel aan shoppen heb. Trouwens ik heb geen schoenen nodig en zeer zeker geen handtas. Je kunt er toch maar een tegelijk dragen dus wat moet ik met zoveel tassen en schoenen. Car kan gerust zijn dit wordt een goedkope dag.

We bereiken om 12 uur de mall en parkeren de auto dichtbij Bloomingdale’s, het is hier net alsof we in Amerika zijn, Zoals Car zo mooi zegt copy/paste en je hebt de USA in de UAE. Via Gucci lopen we door naar Balanciaga, we staan op het punt om mooie schoenen te kopen voor onze dochter, maar zij vindt ze niet zo. Ze waren niet zo gek duur maar 2650 Dirhams. Ondertussen weten jullie dat ik niet meer alles ga voorkauwen, dit kunnen jullie echt wel zelf uitzoeken. Nou vooruit dan, ik help jullie even op weg, je gaat naar wisselkoers.nl, waar USD staat vul je AED in, op de dubbele pijltjes drukken en dan komt AED als eerst te staan. Vul nu 2650 in en dan komt er €580,- uit. Zie je wel dat je het kunt. Oh ja, foto van de schoenen.

We lopen door en zien bij Alexander McQueen de tas die iedere vrouw hoort te hebben als ze ’s avonds laat over straat moet. Hier kan toch geen politie agent wat van zeggen. Ik heb de tas toch maar niet gekocht aangezien hij zeer waarschijnlijk het vliegtuig niet in mag. We slenteren verder totdat Car een winkeltje ziet waar hij opnieuw zijn Iphone laat beschermen met nieuw folie/glas. Hij koopt ook een lederen hoes voor zijn telefoon om het iets meer bescherming te geven. Het doosje van de hoes krijgen wij mee in een tasje van 10 bij 10 cm.

De volgende stop is bij een zonnebrillen winkel. Ik heb niets aan een zonnebril zonder sterkte maar ik word op slag verliefd op een zonnebril en besluit de gok maar te wagen en hem te kopen. Hopelijk is hij geschikt om in Nederland glazen op sterkte in te plaatsen. We ruilen ons eerste tasje in voor een groter modelletje, deze is ongeveer 20 bij 15 cm.

Alle zichzelf respecterende merken zijn hier vertegenwoordigd. Louis is te duur, Gucci heeft niets, Jimmy Choo te veel glitters, Manolo Blahnik heeft een geweldig mooie zwarte met hardroze schoen. Deze moet ik echt passen, jammer, de een is te groot en een half maatje kleiner doet een beetje pijn. Ze waren maar 3.990 Dirhams, ik heb even getwijfeld, toch maar niet gedaan. Kate Spade mooie tassen maar die van mij zat er niet bij. Michael Kors is ook wel een favoriet maar ook daar zie ik niet echt iets, wacht hardroze ballerina’s, voor de zomer, kan leuk zijn, om een lang verhaal kort te maken, we ruilen ons tasje van 20 bij 15 in voor een tasje van 40 bij 30. “Nu koop ik echt niets meer, oh, aan de overkant Ted Baker”. “Ted Baker?” “Ja, Ted Baker, heeft ook altijd mooie tassen.” “Maar….” “Een vrouw heeft nooit genoeg schoenen en tassen”. Mijn tas staat hier wel en al snel wordt ons tasje van 40 bij 30 cm ingeruild voor een tas van 80 bij 60 cm.

We zien de Apple Store, trouwe volgers weten dat we dan even moeten inchecken op Facebook voor de collectie van Daan en mij, dit heb ik dus ook trouw gedaan. De Apple Store heeft een mooi groot balkon vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt op de fonteinen. Nee, dit is geen tip, ik ben jullie reisleidster niet. De muziek begint en het water begint te dansen alsof de waterdruppels miljoenen ballerina’s zijn. Mooi, check, stond op mijn vodje, afgevinkt. Terwijl Car hierna wat rondkijkt ga ik op een bankje zitten. We nemen contact op met kennissen, jaaaaaa, ik weet het, die horen ook in het rijtje van mensen die we niet willen zien, maar…… voor Carmen en Juan maken we een uitzondering. Zij zijn ruim twintig jaar geleden naar Spanje verhuisd en via via hoorden wij dat ze hier een paar weken op bezoek zijn bij hun zoon en zijn gezin, die hier al negen jaar werkt en woont. Toevallig zijn zij nu ook in de Mall. We spreken af dat zij ons oppikken bij de Apple store maar na een half uur hebben we toch echt het idee dat zij in een andere Dubai Mall zitten dan wij, want nog steeds geen Juan Antonio. We sturen een bericht dat ondertussen het ambulance personeel is gearriveerd omdat wij zijn flauw gevallen van de trek. We lopen naar de Cheesecake Factory en spreken af dat we elkaar hier zullen treffen. Hier moeten we twintig minuten wachten op een tafeltje en we krijgen een pieper mee. De tijd vliegt voorbij want we worden goed entertaint door de vissen van het Dubai Aquarium.

De pieper gaat en we kunnen aan tafel. Check, mijn skinnylicious maaltijd van Cheesecake is ook afgevinkt. Nee, heb ik niet gegeten, ik eet geen suiker, tochNeeeeeeee, kijkuh kijkuh nie kopuh. Weten jullie nu nog niet dat ik geen Suiker eet. Mijn biefstuk met champignons en asperges was weer zo gigantisch lekker. Car eet een of andere combo met hete kip en garnalen, “ook heel goed” zijn zijn woorden. Onder het eten vinden Carmen en Juan Antonio ons en hebben wij elkaar veel te vertellen terwijl wij onze lunch nuttigen.

Na het eten kletsen we al wandelend en komen langs verschillende winkels die wij niet meer inlopen. Hij heeft er al genoeg, hoeveel horloges kan je nu nodig hebben. We lopen richting de Mac om daar nog een kop koffie te drinken. Hierna nemen wij afscheid van hen, Wat een aangename onderbreking van onze quality time.

Ondertussen is het al zes uur en willen wij even uitrusten van onze shop middag. Car neemt een power nap en ik chat wat met de kids en schrijf een stukje aan mijn verhaal. Rond half acht gaan we weer terug naar de Mall waar wij onze Arabier op de 10de verdieping op stal zetten. Hoe hoger we staan hoe rustiger het is, toch? We komen terecht bij de bioscopen en bij een Virtual reality park, dit is zo leuk.

Natuurlijk mag er een achtbaan niet ontbreken. De jongelui vermaken zich goed en wij vermaken ons door naar hen te kijken.

We gaan op zoek naar de entree voor de Burj Khalifa, pikken we alvast de kaartjes op voor morgen. Na dit gedaan te hebben lopen we naar het terras van Pret a Manger waar wij een luchtige maaltijd eten terwijl wij weer naar de dansende water ballerina’s kijken.

Hierna wordt het tijd om naar ons hotel te gaan. Onderweg twijfel ik nog even of ik toch nog mijn haar zal doen.

Maar Car vind het echt welletjes voor vanavond en duwt mij richting de auto. Nu begrijpen wij ook beter waarom er zulke lange rijen mensen bij de taxistandplaats staan.

Parkeren op de 10de verdieping is het meest slechte idee wat je hier kunt hebben. We hebben er gewoon bijna drie kwartier over gedaan om de parkeergarage te verlaten. Na de vijfde verdieping ging het opeens heel snel….. wat hier gebeurd is weten we nog steeds niet echt, maar opeens reden we lekker door en werden we zo de autosnelweg op gestuurd. We zijn dus never nooit op de begane grond terecht gekomen van de parkeergarage. Wat een systeem. Was wel gelijk omschakelen voor ons, want de pratende kaart moest weer uit mijn tas gevist worden en ingesteld worden op het hotel. Ja, en dan neem je weer eens een verkeerde afslag en zo kun je volgens die stem uit mijn telefoon pas over drie kilometer keren. Ach, lekker belangrijk.

Bij de zeemeermin halen we nog een koffie en een chocomelk die we heerlijk in de kamer naar binnen zippen. Zo sluiten wij een geweldige dag af waarin we van elkaar genoten hebben en we heel even kennissen hebben toegelaten in ons quality time weekend.

Jongens veel plezier morgen en niet vergeten he, opgeven is geen optie.

Liefs

Papa en mama

P.s. De weer voorspeller had gelijk, heel de dag zon. Warm? Geen idee. Ik heb geshopt en daar was airco. We zullen zien of het morgen zonnig is.

Dit bericht werd geplaatst in Dubai 2018. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.