01 juli 2011 Capelle – Phoenix

                          

Dag 1   380 km       –       8460 km

Zonsopkomst            05.24 uur

Zonsondergang        19.42 uur

We zijn onderweg. Kwart voor acht het huis verlaten en om kwart voor negen hebben Nico en Robin ons netjes afgeleverd op Schiphol. We hebben onze koffers ingecheckt en niet te geloven maar iedereen heeft zich netjes gehouden aan het gewicht. Car’s koffer was het zwaarst met 18.5 kilo, maar ja ………… bij hem heb ik zijn trolley volgepropt die in een koffer gedaan en deze koffer weer in een grote koffer. De koffer van Ro was het minst zwaar, haar koffer woog maar 8 kilo.

Nog een kopje koffie met Robin en daarna naar de paspoortcontrole. Hier verliep alles vlot. We zijn nog even op zoek gegaan naar Sara van Rosalia de Castro en toen richting gate. Ondertussen is het toch al snel half elf geworden gate sluit om 11.10 moet toch genoeg tijd zijn om de gate te vinden en nog iets te eten. De mannen hebben trek, de vrouwen eten nog steeds niet want wij willen proberen onze jetlag te voorkomen, dus sinds gisteravond hebben wij niets meer gegeten alleen gedronken. Wij eten pas weer wanneer we eenmaal in het vliegtuig die ons van Londen naar Phoenix brengt. Wordt natuurlijk vervolgd.

 We zien gate D10, gelukkig hebben we nog even tijd zodat de mannen nog even iets kunnen eten. De vrouwen gaan wel even checken hoe het bij D10 ervoor staat. Tot onze verbazing zien we alleen een moeder met drie kinderen bij de gate zitten. Dit kan niet goed zijn. Op zoek naar info……………. Istanbul, wij moeten niet naar Istanbul. Shiiiiiiiiit………………… Als we maar niet naar een gate moeten die helemaal de andere kant op is. Paniek, jongens we moeten naar D12 en in rode letters zien wij GATE IS CLOSING. Dienblad mee, borden mee, vorken mee, salade mee en rennen. Het zal je toch niet overkomen dat je ruim twee uur op Schiphol rond zwerft en dat je te laat bij de gate ben.

 Nou……………………….niet dus. Gewoon netjes op tijd bij de gate,  Terwijl we wachten op de handbagage controle eten de mannen hun broodjes en salade. Dat ging dus weer van een leien dakje.

Zo dadelijk landen we op Heathrow, ook hier hebben we weer ruim twee uur de tijd, dus ik ben benieuwd…………………………..

Liefs,

Cadaroraan

Nou, op Heathrow is er niets spannends gebeurd. We hebben wat gegeten terwijl we wachtten totdat bekent zou worden naar welke gate wij moesten.

Hierna zijn wij dus naar de shuttle gelopen die ons naar de juiste gate zou brengen. Bij het instappen van de shuttle ging het dus heel even mis. Wij waren bij het instappen van de shuttle in een ander treinstel terecht gekomen dan Ang, maar aangezien er niemand op het perron achterbleef gingen wij er vanuit dat hij wel in de shuttle zou zitten. 

Afgezien hiervan, verliep alles verder vlekkeloos, we hebben iets gegeten en toen richting gate. De vlucht was lang, maar al met al snel voorbij gegaan want we hebben veel geslapen.

Onze eerste kennismaking met Phoenix

Op Phoenix Airport heeft het zeker een uur geduurd voordat we door de paspoortcontrole waren. Wij waren van ons vliegtuig dan ook wel de laatste in de rij. Ach, we hebben nog 30 dagen te gaan dus waarom stressen. Op zoek naar de Car Rental……….staat hier in Phoenix slecht aangegeven, gelukkig hebben we onze engelse tong bij ons dus even vragen aan de beveiliging. Ja, en dan komt het he, we moeten naar buiten om naar de bus te lopen die ons naar de Car Rental brengt, we lopen met z’n vijfjes tegen een muur van in de 40 graden aan. Wij hebben constant het gevoel dat je naast een hete uitlaat loopt.

Auto gehaald, hier verliep alles prima, door onze dollar member card konden wij doorlopen naar de box waar je de auto’s ophaalt. Cesar, een fanaat Barca aanhanger, heeft ons geweldig geholpen nadat hij ook van ons gehoord had dat onze mannen ook trouwe Barca aanhangers zijn. Na wat foto’s van zijn kinderen gezien te hebben in Barca tenue, mochten wij het terrein verlaten.

Op naar Target om een TomTom te kopen. Bij Target kon ik niet slagen voor een TomTom, maar koelbox hebben we alvast aangeschaft. Bij Walmart, die ook in de buurt is, hebben we er een gekocht en ook gelijk iets gegeten bij de Mac. Hierna zijn wij snel op zoek gegaan naar ons hotel want ondertussen is het hier 22.00 uur, dus bij jullie 07.00 uur. Tijd om naar bed te gaan.

Liefs,

Cadaroraan

 

5 reacties op 01 juli 2011 Capelle – Phoenix

 1. Gos zegt:

  Wel meer jurken in SA…

 2. Gos zegt:

  Dat van die uitlaat herken ik wel. In Saudi Arabie was het ook zo warm.

 3. Gos zegt:

  Ok dan, overal zijn er Barca fans te vinden! Zeker nog niemand gevonden voor Madrid? En ook geen Fransen hoop ik…*spoeg*

 4. matthijs zegt:

  leuk om te lezen, snel door naar dag 2!!!Veel plezier, Thijssie

 5. Robin A zegt:

  Lekker rustig begin dus op het vliegveld…..
  En jammer dat ik geen knuffel van een bepaald persoon kreeg… ahum.. carlos.. ahum :p
  veel plezier en zie jullie volgende maand weer..

  p.s. Dani, let goed op mn broek en op je zus he

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.