19 juli 2011 San Francisco – Monterey

 

 

Dag 19 Juli 2011

San Francisco – Monterey

                    284 km

Zonsopkomst             06.02 uur

Zonsondergang          20.25 uur

Vandaag verlaten wij San Francisco en gaan richting het zuiden. Eerst nog wat dingen afhandelen bij Blazing Saddles, zij hadden ons kaartjes gegeven voor de ferry. Bij geen gebruik zou onze credit card niet belast worden. Gisterenavond hebben wij de fietsen na achten ingeleverd, Blazing Saddles was toen al dicht.

Na dit geregeld te hebben zijn we naar de Painted Ladies gegaan. Dit zijn oude Victoriaanse woningen die nog op ons lijstje stonden.

Painted Ladies

Het werd nu wel tijd om San Francisco te verlaten en naar het zuiden te trekken. Ten zuiden van San Francisco ligt Silicon Valley en Stanford University. Onze eerste stop is bij Stanford University.

Campus is echt groot. Wat een enorme afmetingen. Zij hebben een stadion daar is menig voetbalclub in Nederland jaloers op. Al is het juli, je verwacht dat ze allemaal op vakantie zijn, nou niet dus, het is nog behoorlijk druk.

Plattegrond zodat we niet verdwalen

Aangezien heel ons computer tijdperk in Silicon Valley is begonnen, moeten wij hier natuurlijk even stoppen. Ang wilt graag naar Google, Dani naar Apple. We rijden na Stanford naar de Google gebouwen.

Hier hangt een hele relaxte sfeer. Leuke fietsjes voor de ingangen. Deze fietsjes gebruiken ze om van het ene gebouw naar het andere gebouw te komen. Ze staan niet op slot. Je kunt er gebruik van maken en dan weer laten staan voor de volgende. De medewerkers eten wat, relaxen wat, werken wat en spelen beach volley. Er hangt echt een heel ontspannen sfeertje.

Even een partijtje en dan weer verder werken

Hierna op zoek naar Apple. De Apple gebouwen vielen ons een beetje tegen. Bij een van de gebouwen was een Apple Store daar hebben we even rondgelopen en toen zijn we maar op zoek gegaan naar een plek voor onze lunchstop.

Na de lunch zijn we naar Santa Cruz gereden. In Santa Cruz hebben ze op de strandpromenade een kermis. Deze kermis heeft twee museumstukken. Een achtbaan en een draaimolen. De Giant Dipper zoals de achtbaan heet is in 1924 gebouwd. Hij vormt, net als de draaimolen met uit hout gesneden paarden uit 1911, een nostalgisch museumstuk tussen wat modernere attracties. We hebben mazzel, want op maandag en dinsdag kosten alle ritjes maar $1,–. Ang en Dani gaan in een achtbaan met een looping, hierna lopen wij naar de Giant Dipper. Wat een geweldige rit was dit. Wat hebben wij een lol gehad. Dani zegt: “Al is de achtbaan 87 jaar oud, naar mijn mening is dit één van de beste achtbanen waar ik ooit in ben geweest, de rij ging snel, het ritje was lang, en je zat lekker door de comfortabele stoelen”.

Giant Dipper

We wandelen nog wat op de boulevard. Het wordt nu wel snel frisser, waardoor de vrouwen besluiten om terug te gaan naar de auto, terwijl de mannen nog een keer de Giant Dipper in gaan.

De tijd gaat snel wanneer je het naar je zin hebt maar om 21.00 uur moeten we toch echt Santa Cruz verlaten, want we slapen in Monterey. Monterey ligt op 66 km van Santa Cruz. We checken om 21.45 uur in. Sommige van ons gaan nog iets eten en anderen internetten wat. Weer is er een einde gekomen aan een leuke dag.

Liefs

Cadaroraan

 

Een reactie op 19 juli 2011 San Francisco – Monterey

  1. Gos zegt:

    Wat een lekkere relaxte dag was dit joh. Beetje naar de kermis, rondhangen op de campus. Leuk. Op naar de volgende dag. Enne…waar is de foto Stig nou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.