33. Grant Village – Salt Lake City (601 km) Utah

30 juni 2013

Vandaag verlaten we Yellowstone. Na een zware nacht, het hoesten wordt er niet beter op, gaan we rond een uur of elf op pad. We rijden naar het zuiden richting Grand Teton NP.

01

Natuurlijk moet deze laatste waterval ook vastgelegd worden.

Zodra we het bord zien maken we natuurlijk de gebruikelijke foto. Wanneer we eenmaal net weer onderweg zijn zie ik dat de foto wazig is dus Car moet de auto keren zodat ik een goede foto heb.

Deze foto wordt wel goedgekeurd

Deze foto wordt wel goedgekeurd

Je rijdt het Yellowstone Park uit en via John D. Rockefeller Jr Memorial Parkway rijd je zo Grand Teton NP in, er zijn geen controlehokjes. We hebben dan ook geen parkmap en dat vinden de jongens volgens mij helemaal niet erg. Ze zijn het groen meer dan zat en ik voel me niet zo gezond, dus ik heb ook weinig zin om de Tetons in te rijden. Natuurlijk worden er wel foto’s gemaakt, de Tetons zijn echt schitterend met hun witte toppen. We laten het Park voor wat het is en rijden plankgas naar Jackson Hole.

0304

Jackson Hole is een plaatsje dat duidelijk ingericht is voor toerisme. Heel veel hotels en eetgelegenheden. We komen een bed & breakfast tegen die ons heel erg aan de huizen in Zwitserland doet denken. We besluiten om hier maar een lunchstop te houden.

Het is nog vroeg in de middag dus we besluiten om gewoon nog maar een tijdje door te rijden en we zien wel waar en wanneer we stoppen. We besluiten om via de iets langere route te gaan. Omdat deze iets meer dorpjes op de route heeft liggen. Tot onze verbazing kunnen we nog een staat afvinken, Idaho.

06

Idaho heeft fijne wegen en is redelijk vlak de bergen kijken constant naar je, maar we hoeven er niet over. We rijden dus behoorlijk door. Dani ligt te slapen, Car heeft het gaspedaal van onze “fijne” Sorento tot op de bodem. Jullie moeten niet denken dat we 200 km per uur rijden, hoor. Dat haalt onze zogenaamde 6 cilinder niet. Dat heb ik nog niet verteld, he, net in Jackson Hole hebben we een e-mail gestuurd naar Alamo. Dat de dame achter de balie ons had aangeraden om een upgrade te nemen omdat dat 6 cilinders zijn en rustiger en beter de bergen op gaan. Goedkoper qua benzine en rustiger qua herrie. Na de Rocky Mountains heeft Car maar even onder de motorkap gekeken en natuurlijk hadden wij wel een grote auto maar geen 6 cilinders. Berg op schakelde deze auto soms pas door op 6.000 toeren. Zeer vervelend en heel veel herrie.

07

Ingang naar een Ranch. Prairie en op de achtergrond de constante bergen.

Door Idaho hebben we toch wel een paar uur gereden, heel vaak denken Car en ik aan de huifkarren die vroeger volgeladen naar het westen reden. Wij rijden hier met 160 op de teller en het duurt uren stel je voor; die huifkarren. Ja, en vergeet niet dat het nog steeds rond de 37 graden is. Nergens zien we een riviertje of meertje. Hoe zouden ze het overleefd hebben? Wat hebben die mensen af moeten zien, wat was het leven toen zwaar.

Zodra we Utah binnen rijden, stoppen we bij de eerste de beste Mac. We hebben wifi nodig, want we halen vandaag gemakkelijk Salt Lake City. We bieden weer op een hotel ten noorden van Salt Lake City en hebben al vrij snel beet. We slapen in Bountiful, dit ligt voor ons gunstig omdat we morgenochtend naar Antelope Island State Park gaan.

08

Dit soort foto’s krijg je, als je verder niets imponerend gezien hebt.

Een uur later zijn we in het hotel en het is hier bijna ideaal. Wasmachines, internet, ontbijt en vooral belangrijk voor Car het zwembad is 24 uur open. Er wordt gewassen hierna gaan we eten bij Arby’s. De jongens hadden daar al eens gegeten, en ik moest toch echt daar de gekrulde frietjes proeven. Arby’s is ook gewoon junkfood maar die gekrulde gekruide frietjes zijn echt super lekker.

We hebben vandaag weinig gedaan maar veel kilometers weggereden. Het was niet volgens planning maar vandaag hadden de zieken weinig zin in iets anders.

Liefs,

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.