6. Stuart – Daytona Beach

Zondag 16 oktober 2016

250 km

Om 09.00 uur zitten we aan het ontbijt en hierna draai ik nog een was. Een wasje draaien is normaal gesproken een uurtje, niet vandaag Big Momma vond het namelijk nodig om twee wasmachines bezet te hebben. Volgens mij is ze hierna gewoon weer in slaap gevallen. Aangezien het in de States not done is om aan de was van een ander te zitten heb ik zeker 15 a 20 minuten gewacht totdat Big Momma zou komen. Ik heb haar niet gezien want op een gegeven moment waren wij, lees: Car en Alv, er klaar mee en hebben zij haar was in de droger gegooid. Consequentie voor mij, de was is wel gewassen maar niet gedroogd, want Big Momma had nu allebei de wasdrogers bezet.001

Ro en Tiamo trekken hun zwemkleding aan en genieten nog even van een ochtendbad. Tiamo, afgezien van wat losse woordjes, praat hij nog niet, maar hij weet alles zo duidelijk te maken. Hij pakt opa beet bij zijn been, duwt opa richting zwembad, pakt opa’s hand en laat hem bukken om het water in te gaan. Natuurlijk begrijpt opa hem dondersgoed en al snel ligt opa ook in het zwembad. Wat is het leven toch mooi.

Om 11.00 uur checken we uit, Tom wordt ingesteld op Daytona Beach, want dat is vandaag ons eindpunt. Vandaag is de laatste dag van het biketoberfest, hopelijk zien we een paar leuke motoren. Om 14.00 uur komen we aan in Daytona Beach. Onze eerste stop is de Publix. Op de parkeerplaats zien we de ideale auto voor Marit.  De auto is zacht parelmoer roze, schitterend. Natuurlijk is het niet zo opvallend als wat je nu hebt, maar het is zo’n chique kleur dat het net gaat lijken of je een dame bent. 002

Tiamo en Car zijn op de luie toer maar het toppunt bereiken we iets later wanneer ook Ro in Tiamo’s winkelwagen klautert. We kopen vers brood en rijden naar ons hotel, na het inchecken eten we een broodje op de kamer.

Alv en Car gaan op zoek naar de motoren, Ro, Tiamo en ik gaan naar het zwembad. Natuurlijk wordt de tijd optimaal gebruikt, want tijdens het spelen met het water wordt er een was gewassen en de was van vanochtend gedroogd. Het zwembad ligt op dit tijdstip in de schaduw dus voelt een beetje koud aan. We besluiten om naar de oceaan te lopen. De golven zijn wild maar wat hebben wij een lol, Tiamo vindt het geweldig, we springen over de golven. Hierna gaan Tiamo en Ro nog even het bubbelbad in. In Daytona is de schade van orkaan Matthew goed te zien, veel omgevallen palmbomen, huizen met schade en kapotte uithangborden bij de winkels. Ro zat dus in het bubbelbad met een stelletje uit Noord-Carolina en een oudere man uit Pennsylvania, zij moesten wisselen van hotel omdat hun hotel verwoest was door Matthew.

Na een uur zijn ook de mannen weer terug, zij waren naar Main Street gereden en daar hebben zij velen motoren gezien. Na een snelle douche stappen we met z’n vijven de auto in om ook even op Main Street de motoren te zien. Uiteindelijk is het niet iedere dag Biketoberfest. We zien echt schitterende motoren. Natuurlijk is Harley Davidson ruimschoots vertegenwoordigd. De foto’s hieronder spreken voor zich.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na Main Street rijden we naar Daytona International Speedway, want daar zou ook een evenement bezig zijn voor het biketoberfest. Bij aankomst zijn ze al bezig met opruimen, toch zien we nog wel Polarissen en Harley’s staan.

Ondertussen is het toch alweer etenstijd, we rijden naar Applebee’s en na een paar teleurstellingen, geen spareribs, geen parmezaanse garnalen en geen riblets,  eten we toch nog lekker. Ro weet het allemaal zo te brengen dat er uiteindelijk bijna $20,– van de rekening wordt afgetrokken.025

Hierna maken we even een shit momentje mee maar ik zal jullie dit verhaal besparen. We rijden naar het hotel en al snel liggen, Tiamo, Ro en ik op een oor terwijl de mannen nog even naar de motoren op Main Street gaan kijken.

Liefs

Catirora-alv

 

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Florida. Bookmark de permalink .

Een reactie op 6. Stuart – Daytona Beach

  1. Dani zegt:

    Natuurlijk loop ik weer dagen achter, maar ben bezig om alles in te halen!
    Je staat leuk op de laatste foto mama, slim met dat raam; staat toch iedereen er op!
    Tot snel kusjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.