29 juli 2011 San Diego – Palm Springs

Dag 29 juli 2011

San Diego – Palm Springs

         266  km

Zonsopkomst     06.00 uur

Zonsondergang  19.50 uur

Voor vandaag hadden we twee opties. Nog een dag in San Diego blijven en morgen via Corona naar Phoenix rijden. Dit zou betekenen dat wij morgen een reis voor de boeg zouden hebben van bijna 700 km. Optie twee was vanavond overnachten in Palm Springs.

Optie één werd gelijk van tafel geveegd. Het zou een zeer lange dag geworden zijn in de auto en we zouden dan ook weinig tijd voor Corona hebben. Vannacht blijven we dus in Palm Springs en morgen vervolgen we onze weg naar Phoenix.

Zoals al eerder gezegd werd onze eerste stop Corona, dit ligt in de buurt van Los Angeles. Hier bezoeken wij West Coast Customs. Voor de autoliefhebbers is dit een zeer geliefd programma op Discovery Channel, voor de leken onder ons, West Coast Customs is een bedrijf die auto’s op verzoek van de klant pimpt en mooi maakt. Hier is het onmogelijke mogelijk, zolang je maar veel geld betaalt.

Een paar auto's die voor de deur stonden

We besluiten een tour a $ 25, – pp te doen. Deze tour bestaat uit een rondleiding door de werkplaats. Je krijgt wat uitleg over de projecten waar ze nu mee bezig zijn. Car, Ang en Ro genieten met volle teugen. Dani en ik vinden het ook zeker interessant, en zouden het zeker niet gemist willen hebben, maar ons enthousiasme is veel minder groot. Ik werd wel heel erg enthousiast op het moment dat wij bij een roze Mini Cooper aankwamen. Car had al eerder tegen ons gezegd dat deze Mini Cooper de auto is van de vrouw van de baas. We konden namelijk via een raam zo de werkplaats in kijken. Er waren twee vrouwen bezig met het plakken van Swarovski steentjes op het dak. Midden op het dak was een kroon in het roze. De twee vrouwen hadden er beide al 105 uur op zitten en verwachten nog twee dagen nodig te hebben. De kosten voor dit dak werd geschat op ongeveer $ 30.000,–.

Allemaal Swarovski steentjes.

Aangezien ik verder weinig te vertellen heb over deze ervaring heb ik Car zijn beleving op papier laten zetten, dit is wat hij schreef:

“Geweldige ervaring was het voor mij om dit te kunnen bezoeken. Eigenlijk had ik het zo wel verwacht, het viel me mee dat de “jongens” allemaal stuk voor stuk erg vriendelijk zijn en zeker geen “kapsalones” hebben. Foto’s met de jongens GEEN probleem. Je kon ze overal vragen over stellen en je kreeg een zeer duidelijk en uitgebreid antwoord terug. Binnen in de werkplaats was het verboden om foto’s te maken, maar toen vrouwtje een foto van het dak van de Mini Cooper wilde maken was ook dat geen probleem. Het prettigst was toch wel dat ze lekker de tijd voor ons namen.

Ish

De shop stelt niet veel voor, je kunt er t-shirts kopen en kleine gadgets en that’s it. Er staat een grote koelkast vol met blikjes Monster energy drank. Dit is gratis te pakken voor de klanten van West Coast Customs, hier werd door Ang en de kinderen dankbaar gebruik van gemaakt. Dankzij sponsoring kunnen ze blijven draaien wordt mij verteld anders zou het een moeilijke zaak worden.

De werkplaats is zoals elke werkplaats, rommelig, veel gereedschap en veel auto’s die al ‘n tijdje stil staan. Ook hier kunnen sommige projecten heel erg lang duren, er stond een auto waar ze al ruim twee jaar mee bezig waren.

Big Dane

Nu dat ik het werk zo van dichtbij heb kunnen bekijken is erg duidelijk geworden dat het “buitenaanzicht” erg belangrijk voor hen is. Mooie tekeningen, foto’s, stickers en dergelijke allemaal voor de buitenwereld. Er moet vooral door de camera niet ingezoomd worden.

Kwalitatief is het zeker geen hoog niveau, natuurlijk met in je achterhoofd de prijzen die zij voor dit werk durven te vragen. Buiten, voor de ingang, stond zelfs een auto waarvan de verflaag gebarsten was bij een naad. Desondanks ben ik erg blij dat ik het heb mogen zien en is dit zeker ook weer een hele mooie ervaring voor mij geweest.

Echter was paardrijden in de Canyon, Vegas, Segway en de helikoptervlucht een veel indrukwekkendere ervaring en staat het veel hoger op mijn ladder.”

Hierna zijn we doorgereden naar Palm Springs. Bij het uitstappen overviel ons weer die warme uitlaat warmte van de eerste dagen. Na het achterlaten van onze koffers in het hotel, zijn we op zoek gegaan naar een Abercrombie & Fitch, want ik heb nog steeds het vest niet gekocht dat ik beloofd had mee te nemen. In heel de vakantie zijn we maar twee keer eerder een A&F tegen gekomen.

Op naar Westfield Mall, want Dani moet nog even naar een Apple Store en hier schijnt ook een A&F te zitten. Weer winkelen, wat zal ik dat winkelen toch gaan missen in Nederland………………… De koffers zijn nog niet vol genoeg dus er moet nog meer bij. We splitsen ons weer op, want dit werkt toch wel het beste. Ang en Ro blijven in het winkelcentrum. Car en ik brengen Dani naar de Apple Store, die is ergens anders gevestigd en wij gaan op zoek naar A&F. A&F is intussen Hollister geworden, weer zonder vest ga ik naar het hotel. Vannacht slapen we in het Best Western, de kamer is ruim en de airco doet het perfect wat in deze hitte geen overbodige luxe is. De drie mannen zijn het zwembad ingedoken en Ro kijkt een of andere aflevering op haar laptop en ik werk een beetje het blog bij.

Zo komt er toch weer een einde aan een hele leuke interessante dag. Natuurlijk hebben we vandaag toch weer wat geleerd. Het gras is niet groener bij de buurman. De Mini Cooper van haar is zeker niet mooier dan Ro’s Twingo. In de winter lieverd, wanneer je eventueel tijd heb, zou ik echt niet boos worden als jij perse al die steentjes op mijn dak wil plakken.

Liefs,

Cadaroraan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.