37. Washington DC


04 juli 2013

Vandaag beginnen we rustig aan. Bij het ontbijt is het verschrikkelijk druk, wij zijn duidelijk niet de enige die deze feestdag in de hoofdstad van de VS willen vieren. Nu dat we zien hoe druk het is in het hotel zijn wij er verbaasd over dat wij via Priceline voor $ 85,– deze kamer gewonnen hebben.

Rond half elf verlaten we het hotel en lopen eerst even langs de parking schuin tegenover ons hotel. Even informeren hoeveel het kost als wij morgenochtend vroeg onze auto daar parkeren.  Het Residence Inn heeft een parkeergarage maar $43,– per nacht vinden wij een beetje overdreven. We hebben gisterenavond de auto op straat laten staan, na zevenen hoefden we niet meer te betalen en vandaag is het een feestdag dan is het ook vrij parkeren. Morgenochtend vanaf zeven uur moeten we wel betalen. De man zegt dat het geen probleem is als wij vanavond al onze auto hier parkeren en morgen de auto laten staan. Van zeven tot zeven kost ons $ 14,–. Ro zou zeggen:”Win, Win.” Dat is in twee dagen alweer $ 72,– bespaard.

Hierna lopen we richting de Mall. Voor de luitjes die nog nooit in DC zijn geweest en niet weten wat de Mall is, nee, het is geen winkelcentrum, we gaan vandaag niet shoppen. De Mall in DC is een gebied tussen het Capitool en het Washington Monument met tuinen, fonteinen, bomen, bloemenperkjes en monumenten open voor publiek. Ook wordt over het algemeen het in het verlengde daarvan liggende stuk tussen het Washington Monument en het Lincoln Memorial tot de Mall gerekend. De parade begint rond 12.00 uur en vindt plaats op Constitution Ave. We moeten een plekje zien te bemachtigen tussen de 7de en de 17de straat. Het is een korte wandeling vanaf het hotel naar de Mqll.

Terwijl wij via The Mall wandelen naar Costitution Ave zien we overal mensen die zich voorbereiden om deel te nemen aan de parade. Natuurlijk kan ik niet doorlopen als wij een schitterend voetbalshirt zien met de naam van de man die waarschijnlijk zelfs nú nog in de nachtmerries van Nederlandse voetbalfanaten een hoofdrol speelt. Al snel wandelen we op Constitution Ave en lopen richting de 7th Street.

01      02

03

We wandelen langs allerlei verschillende militairen in hun mooie pakken en hun glimmende gepoetste schoenen. Ik heb medelijden met ze, het is gelukkig wel bewolkt maar het is zo drukkend warm, en zij zijn in vol ornaat. We nemen plaats op de trappen van de National Archives of the United States. Rechts van ons beginnen mensen helemaal enthousiast te ohhhhhhhhh-en en ahhhhhhhh-en, blijkt dat op nog geen tien meter een jongedame heel romantisch ten huwelijk gevraagd wordt. Meiden, geloof er in, dit soort mannen bestaan nog steeds, gewoon “en plein publique” op zijn knieën, doosje met ring in zijn linkerhand en terwijl hij de vraag stelde werd het doosje rustig geopend met zijn rechterhand. Na haar uitbundige “JA” stonden we allemaal luid te klappen. Geen foto van het moment suprême, sorry, we hadden het te druk met genieten van het romantische tafereeltje dat zich net voor onze neus afspeelde. Ter compensatie krijgen jullie een foto te zien van de kus.

04

Niet veel later begint de parade we beginnen met de politie en al snel daarna komen alle militairen, schitterend hoe ze in strakke lijnen lopen. Iedere keer dat er een ander legeronderdeel voorbij loopt gaat het publiek helemaal uit hun dak. Ze krijgen een gigantisch applaus en ze geven deze mannen echt het gevoel dat ze dankbaar zijn voor wat deze mannen doen om hun veiligheid te waarborgen en hoe zij hun democratie beschermen.

05     06    07

08     09

Mooie auto’s, reclame auto’s met paarden, grote figuren gevuld met lucht enz. enz. van alles kwam er langs. Zolang het bewolkt was hadden we het naar ons zin, maar ja, dat duurde niet heel de middag, jammer genoeg. Neeeeee, het ging niet regenen, het was erger, de zon kwam door de wolken en verjoeg de wolken. We konden niet meer blijven zitten op deze trappen. Het werd zo ongelofelijk warm dat we al snel richting schaduw liepen, maar ja, wij waren niet de enige met dit idee. Op zoek naar een Starbucks want hier weet je zeker dat je afkoelt. Al snel vonden we een Starbucks en werden we in de koelte weer een beetje mens.

10    11

12    13

Rond een uur of drie vinden we het mooi geweest en lopen we terug richting hotel. We zien de laatste deelnemers van de parade vertrekken en wandelen rustig via The Mall terug richting ons hotel. We horen op verschillende podia culturele en religieuze activiteiten. Niet echt iets dat ons kan plezieren. Onderweg kwamen we ook nog een frietkraam tegen, natuurlijk moest die even vastgelegd worden voor Ro.

14

De rest van de middag besteden we aan: wassen, lezen, tv-kijken, internetten en natuurlijk wordt er ook een siësta geslapen. Om zeven uur zijn we klaar voor het tweede deel van de dag. Eerst gaan we op zoek naar voedsel. Uiteindelijk komen we terecht bij Penn Quarter Sports Tavern. Een sportscafé met allemaal tv-schermen waarop verschillende sporten worden uitgezonden. Eten was goed maar niet meer dan dat.

15

Rond half negen lopen we terug richting The Mall en gaan op zoek naar een plekje in het gras. Het is geen gemakkelijke opgave, maar uiteindelijke hebben ook wij een plekje en liggen wij hier relaxt te wachten tot het vuurwerk begint. We genieten van het vuurwerk en ik schiet heel wat foto’s in de hoop dat er een bruikbare foto bij zit.

16

Nadat het vuurwerk is afgelopen slenteren wij rustig over de Mall richting het Capitool.  We genieten van onze avondwandeling en lopen rustig richting het hotel. Nadat we de auto op de afgesproken plek hebben geparkeerd is ook deze dag weer tot een einde gekomen.

Liefs,

Cara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.