21 juli San Simeon – Lompoc

Dag 21 juli 2011

San Simeon – Lompoc

           164 km

Zonsopkomst     06.04

Zonsondergang  20.13

 

 

Na een fijne nachtrust en een ontbijtje. Is het tijd om weer onze koffers te pakken en naar Hearst Castle te gaan. We hebben kaartjes voor de tour van 11.00 uur. Wij zullen hier de privé vertrekken bezichtigen van William Randolph Hearst.

 

San Simeon is vooral bekend om Hearst Castle. William Randolph Hearst was een rijke krantenmagnaat in Californië, hij gaf in 1919 de opdracht om een bescheiden buitenhuis op een heuvel te bouwen. Het ontwerp breidde zich onder de invloed van de opdrachtgever alsmaar uit. Hij heeft 28 jaar lang aan het huis gebouwd en verbouwd. In de jaren ’30 van de vorige eeuw kwam hij financieel in noodweer terecht waardoor het niet helemaal af is. De Hearst Castle Foundation is het ook niet van plan om het af te maken. Zij willen het houden in de staat zoals William R. Hearst het achterliet. Onze gids George kon heel aardig vertellen en het was zeker heel erg leuk om door de slaapvertrekken, badkamers en bibliotheken rond te wandelen.

 

Zijn voorliefde voor Zuid-Europa begon toen hij als kind met zijn moeder anderhalf jaar door het zuiden van Europa reisde. Wanneer in 1919 zijn moeder overlijdt neemt hij een architecte, Julia Morgan, in de arm en geeft haar de opdracht om een bescheiden huis in Mediterrane stijl te bouwen.

Het huis is zo bescheiden geworden dat het nu beschikt over 56 slaapkamers en 61 badkamers. Het huis was ingericht met veel antieke meubelstukken die hij over liet komen uit de landen rond de Middellandse Zee. In het huis waren allerlei verschillende combinaties te zien. Hij had rustig een Spaanse wandbekleding gecombineerd met een Franse antieke sidetafel waarop een oud Italiaans beeld stond. Hij had ook bewerkte houten geschilderde plafonds laten overkomen uit Europa. Na het overleden van de bekende opera zanger Caruso heeft hij veel antieke meubelstukken van zijn inboedel opgekocht.

Het huis heeft gigantische afmetingen, daarentegen had hij zelf een bescheiden slaapkamer. Het huis was toentertijd al voorzien van elektra en had verscheidene badkamers, wat voor die tijd natuurlijk zeer buitengewoon was. Het huis had twee zwembaden, beide schitterend en twee tennisbanen. We vonden het een hele leuke rondleiding, zeker de moeite waard.

Buiten zwembad

Binnen zwembad

In Morro Bay hebben wij onze lunch genuttigd. In Morro Bay hadden we richting strand kunnen gaan en een stukje kunnen wandelen. De Morro Rock bewonderen, deze wordt zo genoemd omdat een of andere spanjaard het op een Moorse tulband vond lijken. Zoals ik al zei, had gekund, er was weinig animo, dus zijn we maar doorgereden naar  San Luis de Obispo.

Natuurlijk werd de basis van deze stad ook door de Spanjaarden gelegd. In deze plaats ligt ook een van de bekendste hotels van Californië, het Madonna Inn. Iedere kamer heeft een ander thema. Linda, nogmaals bedankt voor deze tip. We hebben hier een tijd rondgelopen en genoten van alle kitscherige versieringen. De toiletten beneden zijn echt bizar. Bij de dames zo roze dat het gewoon pijn aan je ogen doet. De heren hebben een mooie groene met rotsen. De heren moeten echt gebruik maken van het toilet want als beloning krijgen zij een waterval te zien.  Hierna zijn we met de auto richting het hotel gereden. De kamers liggen boven op een heuvel, er is ook een spa en zwembad. Misschien is het toch wel leuk om de volgende keer een overnachting hier in overweging te nemen. Zo lekker FOUT.

Zo kitscherig

En – jahaa ze hebben nog meer in San Luis de Obispo – als enige hebben zij een straat vol met kauwgom!!!  Ze noemen het ook de  –  Bubble Gum Alley. Een voetgangersgebied in downtown, tussen Garden en Broad Streets bij Higuera Street. Sinds de jaren vijftig plakken de jongeren van de stad hun namen en andere informatie op de muren met kauwgum en niet met verfbussen.

Bubble Gum Alley

Wij hadden Ro dan ook het advies gegeven om alvast kauwgom te sparen, zodat zij hier haar naam op de muur kon plakken. Wij vroegen ons af hoe groot zij “Princess” erop zou kunnen krijgen. Ze heeft niet geluisterd, dus we verlieten deze onsmakelijk straat zonder het zelf bevuild te hebben.

Hierna moesten door naar Pismo Beach. Hier hebben we wat  rondgereden. Bij een winkelcentrum zijn we gestopt om wat kleding te kopen. Sinds Death Valley hebben we niet meer kunnen wassen. We hebben dus een schone kleding probleem. Dan zijn er twee opties, of we kopen nieuwe kleding of we dragen hetzelfde maar dan binnenste buiten. Onze voorkeur gaat duidelijk uit naar de eerste optie. Vandaag mochten we anderhalf uur shoppen. Werkt perfect voor ons vieren alleen Ang komt toch nog steeds in tijdgebrek, vandaag was het de rij bij de kassa die zo lang duurde. Ja, ja.

Na het winkelen besloten we om op zoek te gaan naar het hotel. We logeren in het Days Inn in Lompoc. Hier werden wij blij verrast met wasmachines. De mannen en kinderen het zwembad en jacuzzi in. Ik heb een paar wasjes gedraaid. Hierna hebben we aan teambuilding gedaan door met z’n allen de was te vouwen. Koffers zijn weer gevuld met schone was.

Zo komt er toch weer een einde aan een leuk maar niet al te intensieve dag.

 Liefs

 Cadaroraan

4 reacties op 21 juli San Simeon – Lompoc

 1. Gos zegt:

  Hoi luitjes! Allereerst…GEFELICITEERD CARLOS! Nog vele gelukkige jaren toegewenst. Ik was in Frankrijk omdat ik met de meiden naar Spanje ben gereden. Dit tik ik vanuit de kamer van mijn nicht Cristina in Barcelona. Volgende week zitten we in Pazo. Clau is thuis aan het werk. Aangezien er geen nieuwe blog pagina is om te becommentarieren geef ik jullie een raadsel: “Wat is de overeenkomst tussen Britten en de Fransen *spoeg*?” Morgen de oplossing! Veel plezier vandaag en ik ben benieuwd wat Car voor kadotjes krijgt!

  • cadarora zegt:

   Sorry. Ik loop een beetje achter. Drukke dagen waardoor ik te weinig op de kamer ben. Hopelijk haal ik het de komende dagen in. Veel plezier in Spanje en doe je ouders de groeten.

 2. Gos zegt:

  Voelt het nou soms niet alsof je in Spanje bent? Praten er veel mensen Spaans. Hier spreken ze alleen maar Frans *spoeg*

  • cadarora zegt:

   Ja, we hoeven geen Engels te spreken. Alles kan in het spaans. Ook als je hier rond rijdt lijkt het alsof je door Galicia rijdt. Wat doe je in Frankrijk? Gas geven en snel naar Spanje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.