Las Vegas – Los Angeles

Zondag 20 maart 2016

Vandaag zijn we allemaal op tijd wakker. Ro en ik worden door onze mannen blij verrast. Zowel Alv als Car zijn beide met $ 500,– naar onze hotelkamer gekomen. Zo is het nog eens leuk wakker worden. Het mooist en liefst is nog wel dat wij het gewonnen geld krijgen. We hebben een lange weg voor de boeg, dus gaan we vlot op weg. Vandaag leggen we de 470 km af naar Los Angeles. We beginnen met een ontbijt bij de Ihop, waar we heel vriendelijk geholpen worden door Wendy. Nadat onze buikjes goed gevuld zijn rijden we naar het Bellagio. Dani heeft gisteren zijn Bellagio fiches aan Car gegeven zodat hij ze kon omwisselen. Hij wil graag een aandenken aan zijn eerst gokavontuur in Amerika.

Ihop Ihop

We rijden naar het Las Vegas bord. Er staat nog best wel een lange rij, we maken de foto dan toch maar niet onder het bord maar schuin naast het bord.Las Vegas sign

We rijden Las Vegas uit en we belanden in een file en wat voor een file, al snel lopen we twee uur achter op schema. Onze eerste stop had Valley Wells rest stop moeten zijn, maar die rijden we zo voorbij omdat we toch wat tijd willen inhalen. Daarna rijden we in Primm ook het hotel met de achtbaan voorbij want Dani en Arie willen deze achtbaan toch niet op hun lijst zetten. Ook de super hoge thermometer rijden we voorbij. Echt zo zonde dat we dit allemaal niet van dichtbij hebben kunnen bekijken, maar we moeten keuzes maken en de file heeft ons van heel veel tijd beroofd.

Net als we een beetje doorrijden belanden we weer in een file, gelukkig voor ons duurt deze niet zo lang. Zielig voor de mensen die buiten hun auto staan en hun auto hebben zien uitbranden. Zij zullen heel wat uren achterlopen op hun schema.

We rijden weer een kwartiertje door en alweer belanden wij in een file, wauwwwww, mensen het is zondag, ga wat doen met je leven en verlaat die snelweg. Nu is de file ontstaan door de Californian Inspection. Wat voor inspectie het is, weet ik niet, maar we hebben weer ruim een half uur langzaam gereden.

Onze nieuwe vriend.

Onze nieuwe vriend.

Onze eerste stop wordt Calico Ghost Town, eerst gaan we tanken. We komen terecht op een soort kruispunt waar op iedere hoek een benzinepompstation staat. Ang kiest de Shell uit en klaagt over de prijs, in Las Vegas hadden wij $ 2,49 betaald en hier staat de prijs op $ 3,69 per gallon. We krijgen de auto niet bij een pomp geparkeerd, omdat een van onze Aziatische vrienden bij het tanken zijn deur gewoon open heeft laten staan. Ang stapt uit en verzoekt op vriendelijke wijze of de man zijn deur dicht kan doen. Ang parkeert de auto strak langs de auto van onze nieuwe vriend en er is nu voor de man geen mogelijkheid om dadelijk in zijn auto te stappen. Ang betaald (eerst betalen dan tanken), Ang tankt, Ang loopt naar binnen om zijn wisselgeld te halen, Ang en wij liggen in een deuk want onze vriend moet via de passagiersdeur naar zijn plek klimmen. Heel kinderachtig van ons, maar wat hebben wij in een deuk gelegen.

We rijden weg, steken het kruispunt over en zien dat de prijs van de benzine hier $2,49 per gallon is. Ang heeft de rest van de dag gehoord dat hij ons gewoon $22,– heeft gekost. Voordat we naar Calico gaan, besluiten wij eerst te eten bij Peggy Sue’s. Dit is een typisch diner uit de jaren “50, ze verkopen allerlei souvenirs, en je kunt er natuurlijk nog gewoon eten. We nuttigen onze lunch/diner hier.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ro en ik lopen nog even naar de tuin en zien wat schildpadden in het vijvertje liggen op een rots. In de tuin hebben ze ook een stel dinosaurussen. Al met al was het een hele leuke ervaring. We gaan toch maar niet naar Calico Ghost Town, want we moeten nog in Barstow bij de outlet wat shirtjes en broeken kopen, want we raken aardig door onze schone kleding heen. Zodra we de snelweg oprijden begin ik te vertellen dat we hier echt even naar de Mac moeten, iedereen staat hier natuurlijk van te kijken, aangezien ik helemaal niet van de Mac houd. Deze Mac is gevestigd in het oude treinstation van Barstow. Terwijl ik dit zeg zien we aan de linkerkant van de snelweg het station liggen. We nemen de volgende afrit en keren de auto. Dit is echt leuk, er is niet alleen een Mac, er zijn winkeltjes en diverse andere eetgelegenheden.
1516

Democratisch hebben we gestemd dat we ook niet naar Calico Ghost Town gaan want het is al tegen vijven. We hebben nog 190 km te gaan, waarvan 75 over de route 66. We rijden nu door naar de Barstow Outlets. In ieder geval even schone kleding kopen voor morgen. We spreken af dat we een uur de tijd hebben en dan allemaal weer verzamelen bij de auto. 17

We houden ons allemaal aan de tijd en vervolgen onze weg, we zien de zon onder gaan zodra wij de Route 66 pakken naar Victorville. Vijfenzeventig kilometer rijden wij over de historische Route 66.

Om half elf rijden we Anaheim binnen waar wij de komende twee nachten zullen slapen. Zodra wij de stad inrijden worden wij verwelkomd met een gigantische vuurwerkshow van Disneyland. We stoppen de auto langs de kant en genieten van de show.21

We checken in en Tiamo, Ro en ik gaan natuurlijk weer naar bed en de mannen gaan nog even naar Downtown Disney. Zij hebben het daar heel erg naar hun zin gehad met het bouwen van een auto voor Tiamo. Gelukkig zijn ze zo verstandig geweest om deze auto niet te kopen.

Liefs,

Cadaroraanaltiar.

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Dani's verjaardag. Bookmark de permalink .

3 reacties op Las Vegas – Los Angeles

 1. Miranda zegt:

  ik word weer helemaal blij van jullie avonturen,fijn dat je ze weer opschrijft xxx

 2. Nate zegt:

  Wat een geweldige blog om te volgen!

 3. Conchi zegt:

  Disfrutando otra vez, de vuestras magníficas aventuras.
  Un abrazo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.