5 Princeton – Virginia Beach

29 april 2014 (515 km)

Vandaag werden we allebei rond 06.30 wakker. Ik begin natuurlijk het verhaal van gisteren te typen en al vrij snel vind Car dat we moeten gaan ontbijten. Het ochtendritueel begint weer opnieuw en om 09.00 uur zitten we in de auto onderweg naar Trenton NJ, dit is de hoofdstad van New Jersey. Hier willen we natuurlijk weer een foto maken van de Rotunda, oftewel de koepel.

Om 09.45 rijden we het terrein op van het State House Complex. We moeten stoppen en onze paspoorten laten zien, hierna mogen wij verder rijden tot aan het volgende huisje, waar wij opnieuw moeten vertellen wat wij komen doen en onze paspoorten laten zien. We krijgen een parkeervergunning mee voor de eerste verdieping. We parkeren de auto en lopen naar de deur waar wij nu door controlepoortjes moeten. We mogen verder lopen en komen aan bij een zeer charmante dame. Tina wil weer onze paspoorten zien en schrijft ons in het register. Hierna hebben wij onze eerste quote momentje van deze vakantie. Tina vraagt ons: “Weten jullie waar jullie heen moeten?” Waarop wij niet eens de kans krijgen om terug te antwoorden, want al vlot erachter aan zegt zij: “Nee, natuurlijk weten jullie dat niet.” Ze loopt heel vriendelijk met ons mee en wijst ons de weg. We banen ons een weg door het State House. We komen door gangen en ruimten die volgens ons niet echt voor bezoekers bestemd zijn, omdat ze echt wel een goede opknapbeurt kunnen gebruiken. We mogen niet zelfstandig door het gebouw wandelen. Je bent verplicht om een tour te doen met een gids. We hebben het geluk dat het iets voor tienen is en de tour ieder heel uur begint.

We worden, samen met een groep van 42 kinderen opgevangen door onze gids Ridge. Ridge is een enthousiaste verteller en verteld ons over de geschiedenis van het gebouw. Het gebouw is in 1790 gebouwd en is het een na oudste State House van het land. We stoppen bij een porseleinen boom, deze boom heet de Glory of New Jersey. Ridge vraagt aan de kinderen of zij de vier Staatsymbolen herkennen? Natuurlijk worden ze alle vier gevonden;

  1. de rode eik
  2. het paarse viooltje
  3. de honing bij
  4. en 21 goud vinkjes, zij staan voor de 21 counties die New Jersey heeft.

Hierna gaan we naar de Assembly Room, hier worden de vergaderingen gehouden en worden de nieuwe wetten voor de Staat New Jersey aangenomen of verworpen. Hij verteld ook heel trots hoe Abraham Lincoln onderweg naar Washington DC hier een stop heeft gemaakt en de senaat heeft toegesproken.

We vinden Ridge een leuke verteller maar vinden het om kwart voor elf toch tijd om hem achter te laten met zijn kindertjes. Buiten maken we nog een paar foto’s van de $ 48.000,– dollar kostende gouden koepel. Het is natuurlijk een dun laagje goud en dit geld is door schoolkinderen ingezameld. Ook stoppen we nog bij een monument voor de 2de Wereldoorlog. We rijden de Delaware Rivier over een lelijke brug, met heel veel borden die wij natuurlijk maar even vastleggen, zodat wij gedurende de rit over de brug even kunnen kijken wat we nu allemaal niet mogen.

We rijden verder en onze volgende stop wordt Philadelphia. Hier willen we twee dingen doen.

  1.  Philly Cheesesteak eten.
  2.  Foto’s maken van de Liberty Bell

We verlaten de snelweg bij Spring Garden en zodra we onder aan de afrit zijn zien we mooie muurschilderingen. Ze gaan over de geschiedenis van de Verenigde Staten en ik vind ze geweldig, gewoon kunst op straat. Al snel staan we voor de Liberty Bell en maken wij de gewenste foto’s.

Hierna rijden we met een omweg naar Geno’s Steakhouse, hier schijn je echt je Philly Cheesesteak moeten eten. Pat’s King of Steaks en Geno’s zijn al jaren concurrenten en al jaren zijn zij schuin tegenover elkaar gevestigd. Natuurlijk zeggen ze beide de uitvinders te zijn van de Philly Cheesesteak. Wij hebben Geno’s geprobeerd en eerlijk gezegd komen wij bij hem nooit meer terug, we hebben heel de dag genoten van zijn cheesesteak.

We gaan nu toch snel weg want we willen nog een stop maken bij onze tweede hoofdstad van vandaag, Dover, de hoofdstad van de Staat Delaware. Hier zullen we natuurlijk ook een foto maken van de State House. Al snel vinden wij historic Dover en maken wij een fotostop. Hier leggen wij de Old State House op de gevoelige plaat, maar we komen natuurlijk voor de echte State House. Al snel vinden we het gebouw en via de achteringang komen wij het gebouw toch weer binnen. Onze paspoorten worden weer gecontroleerd en we mogen het gebouw bezichtigen, ook mogen we de bezoekers tribune betreden waar zij bezig zijn met een vergadering. Dit is eigenlijk toch wel de lelijkste State Capitol die wij tot nu toe bezichtigd hebben. Het is er heel grauw en grijs. Natuurlijk willen wij een foto van de koepel maar die hebben zij niet, dus dat is wel heel teleurstellend.

We vervolgen snel onze weg. We hebben een rit van 4 uur voor de boeg voordat we in Virginia Beach zijn. Natuurlijk hadden wij vandaag gewoon rustig aan kunnen doen, we hebben tenslotte nog 10 dagen en totaal geen planning waar we ons aan moeten houden. Maar……. Ang is morgen vrij en het lijkt ons wel leuk om deze dag samen met hem door te brengen. Onderweg win ik op Priceline een hotel, waardoor we ook vannacht weer gewoon in een bed kunnen slapen. Een zeer leuke ervaring is de Cheapeake Bay Bridge-Tunnel. Dit is een 37 km lange weg die bestaat uit drie bruggen en twee tunnels. Deze weg verbindt de Cheaspeake Bay met Virginia Beach. Jammer genoeg heb ik hier geen foto’s van omdat het al veel te donker is. Voor de geïnteresseerde onder jullie, de tol voor deze weg is $ 13,–.

Om kwart over negen checken wij in en al snel daarna lig ik op bed en gaat Car richting kids. Zo komt er weer een einde aan een lange leerzame maar vooral ook dorstige dag.

Liefs,

Cara

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 reacties op 5 Princeton – Virginia Beach

  1. Miranda zegt:

    Waren gelukkig geen kleine kindertjes,van die gilkippen zeg maar haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.