4. Rockford – Black Creek (Wisconsin)

01 juni 2013

(344 km)

Nadat ik gisterenavond in slaap ben gevallen is Car nog een salade gaan eten, gelukkig wist hij dat hij de lift moest uitstappen op de derde verdieping. Kamer nummer was hij even vergeten. Hij heeft dus een aantal kamers uitgeprobeerd of zijn sleutel een deur zou openen, uiteindelijk is hij maar terug gelopen naar de lift om het aan de incheckbalie te vragen. Ineens schoot het hem te binnen: “De lelijkste auto die ooit gemaakt is.” Tuurlijk, de Peugeot 309. De dag eindigde met een lach.

Vannacht was het een zware nacht, regelmatig wakker en natuurlijk helpen de kriebels in mijn buik ook niet aan een rustige nacht. Na het ontbijt hebben we de koffers weer klaar gemaakt en zijn we op weg gegaan naar Madison, de hoofdstad van Wisconsin. Ik kon niet echt toeristische attracties vinden die ons zouden kunnen interesseren, maar ik wilde wel graag de Wisconsin State Capitol zien. Onderweg komen we een groot terrein tegen met allerlei pick-ups, als er dan ook nog een afrit is weten jullie natuurlijk al waar wij heen gereden zijn. Precies, even een rondje gereden wat foto’s gemaakt en toen onze weg weer vervolgd.

01

14Om 11.00 uur reden we Madison binnen en rond het State Capitol was een farmer market. Een echte boeren markt met allemaal huisgemaakte en geteelde producten. Het was er zo gezellig druk. Alle kraampjes staan rond State Capitol en alle mensen lopen langs de kraampjes in één richting. Voor degene die niets weten over Wisconsin, ik neem het jullie niet kwalijk hoor want wij wisten niet eens dat Wisconsin bestond, in tijden van de emigratie hebben veel Nederlanders en Duitsers zich in deze staat gevestigd. Hierdoor merk je heel erg de “Dutch” invloeden. Zij worden ook wel Cheesheads (kaaskoppen) genoemd.

Zij staan heel erg bekend om hun kazen, ook hier op de markt waren zij goed vertegenwoordigd. Een kraampje had allemaal potjes met hele kleine gesneden blokjes kaas. Wij hebben hier echt genoten van onze kazen proeverij.

0206

State Capitol was open dus die hebben wij natuurlijk een bezoek gebracht, wat een mooi gebouw is dit. Mooie koepel, schitterende trappen van marmer en natuurlijk een klok zoals de Liberty Bell, ter herinnering aan de aankondiging van het tekenen van de onafhankelijkheidsverklaring.

0705

Buiten hebben we nog even gewandeld en wat kraampjes afgestruind. Ook was er nog een wedstrijd slagroomsoesjes eten zonder handen, natuurlijk niet onze mini soesjes maar echte grote bossche bollen zonder chocolade, hilarisch gezicht. Nog even langs Camp Randall gereden, hier speelt het American football team van Madison, de Badgers.

0809

Hierna zijn we naar Fond du Lac gereden maar hier hebben we weinig gezien want zoals jullie zullen begrijpen hadden we vandaag eigenlijk maar een doel en we konden er niet snel genoeg zijn. Ergens onderweg zijn we een Panera Bread tegen gekomen en hebben daar geluncht.

We rijden Black Creek binnen en het zonnetje schijnt, we rijden Black Creek uit en de regen komt met bakken uit de lucht.

1112

10

Rond vijf uur waren we dan eindelijk bij Dani en één ding is zeker de eerst komende twintig jaar gaat hij nergens heen. Zijn Turkse exchange vriendin, Irem, was er ook en even later is Veronica gekomen. Natuurlijk kennis gemaakt met de hele familie en samen met Neal, de “vader” van Dani, zijn wij even naar onze Bed & Breakfast gegaan, waar wij de komende nachten zullen verblijven. Het wordt gerund door een alleenstaande man.  We hebben een leuke kamer, gezellig, alleen het bed is lachwekkend, als je naar het bed alleen maar kijkt dan beweegt het al.  Hopelijk slaapt hij beter dan dat hij er uitziet.

13

Weer even terug naar de Krohlows, “ouders” van Dani en toen zijn we naar Appleton gereden om te gaan eten bij de Outback Steakhouse. Heerlijk gegeten en toen werd het toch wel weer tijd om naar de B&B te gaan, want bij mij was de houdbaarheidstijd toch wel echt verstrekken.

Liefs,

Cadara

4 reacties op 4. Rockford – Black Creek (Wisconsin)

 1. Mary zegt:

  Porfin, eindelijk bevalling weer achter de rug lieverd.
  XXX

 2. Ellen zegt:

  Zo leuk om dit te lezen. En eindelijk was het zo ver! Nog veel plezier! Veel liefs Ellen X

 3. Marian lobelle zegt:

  Twintig jaar is best lang. Ik geniet vanje verhalen. Kus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.