4 Newark – Princeton

28 april 2014 (66 km)

Na het gewone ochtendritueel rijdt Ang ons naar Dollar op Newark Airport waar wij vandaag onze auto ophalen. Dollar ligt aan de overkant van het hotel. We hadden het makkelijk kunnen lopen was het niet dat er een 10-rijstroken brede snelweg tussen ons in ligt. We worden toch maar even gebracht door onze schattige lieve neefje. 🙂

Ongeveer een kwartier later zijn we op de plaats van bestemming. We lopen naar binnen nemen een upgrade en kiezen een Ford Escape uit. We hadden ook een Mazda, Toyota, Jeep of een Kia Sorrento kunnen kiezen. Sorrento hadden wij vorig jaar van Denver naar Salt Lake City en dat is niet zo goed bevallen, dus die ging het zeker niet worden.

We controleren de auto, lachen nog wat om mijn schrijfverwarringen en gaan rond kwart voor elf op zoek naar ons hotel. Tomtom herkend US Route 1 niet dus we zullen het zelf moeten doen. Na ruim een half uur rond gereden te hebben en maar niet de juiste afslag gevonden te hebben stellen we de TomTom in op het Hilton Hotel. Bij het Holiday Inn stoppen we en vragen aan de shuttlebus chauffeur waar het Springhill Suites is. Hij zegt tegen ons dat we het nooit gaan vinden en dat we hem moeten volgen. Wauwwww, na gisteren is dit weer een verademing. Zo kennen wij Amerika….. Natuurlijk willen we de man tippen, maar hij stopt niet eens voor ons hotel, hij rijdt gelijk de snelweg weer op en weg is hij. Hopelijk win ik volgende keer bij Priceline het Holiday Inn en zal ik die mijnheer alsnog tippen.

We pakken de koffers in en al snel staan we klaar om te vertrekken naar Jersey Gardens. Hier gaan we even winkelen, we spreken af (beter gezegd ik dwing af) niet langer dan 2 uur.  Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik een hekel aan shoppen. We stoppen bij T-mobile winkel en kopen hier een pre-paid kaart zodat ook wij ineens in het jaar 2014 belanden en wij internet hebben op ons mobiel. Aan de balie staan drie klanten die rustig en geduldig door de jongens geholpen worden. Na 45 minuten zijn wij aan de beurt. Jullie begrijpen al wat er ondertussen met ons humeur gebeurd. Maar ja, je loopt ook niet weg want ze zullen nu toch wel bijna klaar zijn. Wat hebben wij hiervan gebaald. Nu shoppen dan maar, ieder gaat zijn eigen kant op en we houden via de whats-app contact. Voor toekomstige shoppers in Jersey Gardens er is free-WiFi. Vandaar dat het nog stommer is dat wij zo geduldig bij T-mobile winkel zijn blijven wachten. We lopen winkel in, winkel uit, slaan wat spulletjes in en lopen als laatste winkel nog even de adidas in, we willen een rugzakje kopen zodat ik mijn handtas in de koffer kan doen. Wauwwww, dit was eigenlijk de druppel, we hebben hier zeker 20 minuten in de rij gestaan. Niet omdat het zo druk was, gewoon omdat er maar een kassa open is en alles op een zeer rustig tempo gaat. Weten jullie wat ik eigenlijk nog wel het ergst vond? Er stond niemand achter me in de rij.

We lopen naar de kinderen toe die ondertussen al ruim drie kwartier op ons wachten bij de Applebee’s. Na de late lunch nemen we afscheid van de kinderen, zij gaan nog even door met shoppen, en zullen daarna ook de weg naar Virginia Beach moeten nemen, aangezien Ang morgen moet werken. Wij gaan richting Princeton en zullen de kinderen morgenavond weer treffen in Virginia Beach.

Kort nadat wij vertrokken zijn van Virginia Beach herken ik een gedeelte van Elizabeth die volgens mij dicht in de buurt is van Dani’s huis. We besluiten om even te kijken of in ieder geval zijn opa en oma thuis zijn. Armando en Carmina kennen wij van ons dorp in Spanje. Zij zijn niet thuis, wel zien we de vader van Dani thuiskomen en met hem maken wij heel kort een praatje. Hij denkt dat opa en oma waarschijnlijk op de andere twee kleinkinderen aan het passen zijn. Natuurlijk worden we uitgenodigd om naar binnen te komen, dit slaan we vriendelijk af.

We vervolgen onze weg naar Princeton nemen wat foto’s van verschillende huizen onderweg en maken natuurlijk een fotostop bij de Universiteit. Het ziet er heel mooi uit, mooie statige gebouwen. Hierna rijden we richting Trenton en boek ik onderweg een hotel, het gewonnen hotel ligt alleen bij Princeton dus we kunnen weer een kwartier terug rijden. Ondertussen is het al bijna half negen als wij inchecken in het Sonesta hotel. We hebben een leuke suite. De suite is voorzien van keuken, twee slaapkamers, twee badkamers en een woonkamer. Om negen uur lig ik op bed en niet veel later vallen mijn luiken dicht. Ongeveer een uur later volgt Car mijn voorbeeld.

Zo komt er dan toch weer een eind aan een verdwalende, wachtende, chagrijnige maar toch vooral leuke dag.

Liefs,

Cadaroraan

P.S. Trouwens de kinderen zijn rond 18.00 uur vertrokken uit Jersey Gardens en waren rond 00.30 thuis in Virginia Beach.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

2 reacties op 4 Newark – Princeton

  1. Miranda zegt:

    rustig dagje gehad zo te lezen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.