32. Grant Village – Wyoming

29 juni 2013

Vannacht hebben we af en toe lekker kunnen slapen. Ik ben snip verkouden en heb met mijn hoesten ook de jongens aardig uit hun slaap gehouden. Hopelijk wordt het niet erger.

Vandaag gaan we het onderste rondje van de 8 doen. Als eerst rijden we naar Old Faithful maar niet zonder dat we een stop hebben gemaakt bij de Kepler Cascades. Heerlijk het geluid van het stromende water en weer een schitterende omgeving.

01

Bij Old Faithful gaan we eerst naar het hotel, we drinken wat maken gebruik van de toiletten en dan gaan we buiten een plekje zoeken waar we kunnen wachten tot Old Faithful gaat spuiten. Old Faithful is een geiser die ongeveer om de 90 minuten spuit. Ook vandaag is het weer super warm en we zoeken een plekje in de schaduw onder een boom. We laten de bankjes om Old Faithful voor wat ze zijn want daar is het niet te harden. We worden al snel beloond voor ons geduld en het is leuk om dit meegemaakt te hebben.

02

Hierna lopen we over de geiser heuvel een rondje. De jongens hebben al snel zoiets: als je er een hebt gezien, dan heb je ze allemaal gezien. Ik geniet met volle teugen. Sommige geisers borrelen andere geisers spuiten en weer andere hebben dezelfde mooie kleuren als gisteren bij Mammoth Springs.

03 04 05

Wanneer we bijna aan het einde van ons rondje zijn, besluiten we om iets sneller door te lopen naar het hotel, aangezien vlak boven ons een erg donkere wolk hangt. Zodra we het hotel bereiken vallen de eerste dikke druppels, we eten en drinken hier iets.

De bui was gelukkig van korte duur en al snel rijden we naar Midway Geyser Basin, de Grand Prismatic Spring. Dit zijn twee geisers die lijken op kleine meertjes. De Excelsior Geyser is schitterend van kleur en mooi om te fotograferen. Prismatic echter moeilijk om de mooie kleuren vast te leggen. Met mijn 1,57 meter kun je gewoon niet echt een mooie hoge foto maken en onze driepoot ligt in de auto. Deze rondjes zijn gemakkelijk te bewandelen en vergen niet veel tijd.

06 07 08

Bij de parkeerplaats wacht ons wel een verrassing. Naast onze auto staan drie park rangers. Nee hé, er waren geen controlepoortjes. Nou, we hebben de auto geparkeerd op een plaats voor bussen en campers. We hebben er weer een waarschuwing bij. Wisten wij veel. Toen wij aankwamen stonden er overal personenauto’s geparkeerd, er reed een auto weg en wij zijn netjes op zijn plekje gaan staan. Snel weg hier zodat die grote boze buschauffeur zijn bus kwijt kan.

09

We rijden weer verder en al snel staan we weer geparkeerd. Nu zijn we bij de Artists Paintpots. Dani en ik besluiten om de hele trail te wandelen Car blijft bij de auto. Hij heeft geen zin om treden te lopen. Het is net een verf pallet. Zoveel verschillende kleuren. De ene geiser is grijs, de andere geiser heeft witte modder, zoveel verschillende kleuren. Wanneer we bij de parkeerplaats aankomen heeft Car er een nieuw vriendje bij.

1011 12 13

In Norris is niet veel te beleven en we beginnen wel een beetje trek te krijgen dus rijden we verder naar Canyon Village. Hier eten we wat in een restaurantje dat veel weg heeft van Johnny Rockets. Je eet aan de bar, alleen hebben zij hier een lage bar en lage krukjes. Onze serveerster komt uit Slowakije, zij doet mee aan een werk/reis project.

Met de buikjes goed gevuld maken we onze volgende stop bij Mud Volcano. Hier ruikt het echt naar zwavel. Nou, zeg maar rustig, het stinkt. Als eerst lopen we naar Dragons Mouth Spring. Het naar buiten en weer terug stromen van het water laat de berg brullen als een draak. Raar maar waar.

14

Dragons Mouth Spring

Hierna lopen we naar Mud Volcano, het stinkt en het is grijs. We rijden weer langs de rivier en het meer terug naar Grant Village en beginnen aan ons laatste nachtje Yellowstone. Morgen gaan we via Grand Teton National Park naar Salt Lake City. We moeten onderweg nog wel een hotel boeken, maar dat doen we pas als we weten waar de dag eindigt.

Liefs,

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.