28. Keystone – Gillete (258 km) Wyoming

25 juni 2013

Vandaag voor het eerst sinds lange tijd een wekker gezet. Vanmorgen om half negen onze tijd (halve vijf jullie tijd) had Dani een interview met leraren van de Herman Brood academie. Dit was zijn intake gesprek, naar aanleiding van dit gesprek zouden zij beslissen of hij op de Academie zou worden toegelaten. Dani had aan een kamermeisje gevraagd of zij een kamer voor hem wilde openen, de receptioniste had namelijk gezegd dat hij bij zwembad moest gaan zitten, dit leek hem niet zo’n goed idee dus vandaar het kamermeisje. Voor ons leek het wel eeuwen te duren voordat hij weer terug kwam naar de kamer. Rond elf uur zat het gesprek er eindelijk op. Hij is aangenomen aan de academie. Geen ijzer meer maar hij gaat nu het pop management in. Super blij zijn we voor hem en trots dat hij zonder echte muziek achtergrond toch hier is aangenomen.

01

We rijden even het dorpje Keystone in en eten wat bij Teddy’s Deli, waar het eten volgens de heren super was. Ze hebben een leuk terras waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten en naar de drukte op de straat kunt kijken. Hierna rijden we dan toch echt de berg op naar Mount Rushmore. Weten jullie trouwens dat de berg heel lang geen naam had. Mr Rushmore kwam hier wat proeven nemen van de grond en vroeg hoe de berg heette. De man die hem begeleidde zei hem toen, dat de berg vanaf die dag Mount Rushmore zou heten. De presidentshoofden zijn ontworpen door Gutzon Burglom en ze zijn begonnen met graven en hakken in 1927. Het hoofd van Washington was klaar in 1931. Washington staat symbool als grondlegger van de eerste Amerikaanse regering en van de onafhankelijkheid. Het hoofd van Jefferson’s hoofd was klaar in 1936 en hij stond symbool als de man die zorgde voor de eerste grote uitbreiding van de Unie met westelijke staten. Het hoofd van Lincoln was klaar in 1937 en natuurlijk stond hij symbool voor het bijeen houden van de Verenigde Staten. En als laatst is voltooid het hoofd van Roosevelt in 1939, hij wordt geroemd om de voltooiing van het Panama Kanaal.

02 03 04

Trouwens we hadden jullie gisteren beloofd dat we de eerste Staat die tot de Unie toetrad op te zoeken. Natuurlijk houden wij ons aan onze belofte en de eerste Staat die tot de Unie toetrad was Delaware in 1787 en ik had al geschreven dat de 50ste Staat Hawaii was, zij zijn toegetreden tot de Verenigde Staten van Amerika in 1959. We genieten wat van het uitzicht, maken wat foto’s zoals alle toeristen en gaan na iets meer dan een uur weer weg.

05

We rijden via de H385 naar Hill City waar we stoppen voor onze eerste Blizard bij Dairy Queen. Hill City is ook weer zo’n leuk dorpje in western stijl. We wandelen met onze ijsjes langs de winkeltjes en maken wat foto’s van wat ijzeren sculpturen. Twee hiervan spreken ons erg aan vooral de bordjes die erbij staan.

09

0708

10 11

We rijden verder via de Black Hills Peakway naar Deadwood. Het is een mooie route, we rijden door mooie bossen en langs kleine dorpjes. Overal staan leuke huizen met veranda’s en soms ook paarden in de wei. We maken een stop bij Pactola Lake. Zelfs midden op een eiland, in een meer, waait vol trots de Amerikaanse vlag.

12

Een paar kilometers voor Deadwood, ergens midden tussen de bossen komen we ineens langs een bijzonder pompstation met winkeltjes. Boondocks heet het en het is helemaal gebouwd in de stijl van de jaren 50. Er klinkt muziek van Elvis uit de speakers er staan oude benzinepompen en allemaal auto’s uit die tijd. In een van de winkeltjes zijn we toch wel een tijdje zoet want wat hebben ze hier leuke prullaria en allemaal spulletjes van de jaren vijftig en zestig. Betty Boop, James Dean, Elvis en natuurlijk niet te vergeten Marilyn Monroe.

13 14 15

We vervolgen onze weg en komen in Deadwood aan. Deadwood is een echte gokstad. Overal zie je van die gokkasten. We rijden naar Mt Moriah Cemetery dit is de begraafplaats waar Buffalo Bill en Calamity Jane begraven liggen. We betalen ieder een dollar om naar een stel grafstenen te kijken van mensen die we niet eens kennen. Car en Dani zijn zooooooooo verschrikkelijk blij dat zij deze info nu ook op hun harde schijf hebben staan dat ze me levenslang dankbaar zullen zijn. We rijden nog wat door Main Street en houden het al snel voor gezien in Deadwood.

16 17 18 19 20

Onze volgende stop komt al vrij snel, we zijn op weg naar Sturgis. Hier is ieder jaar in augustus een groot bikers bijeenkomst en rally. Voor meer info over Sturgis. Natuurlijk bezoeken we ook hier de Harley & Davidson winkel weer. Ze zijn al helemaal klaar voor de biker week.

21 22

We verlaten de snelweg bij exit 205 en gaan op zoek naar Devil’s Tower. We rijden langs een dorpje, Hulett, en dit vinden we nou een echt western dorpje zonder het gevoel te hebben dat het voor de toeristen is verfraaid. We hebben hier door wat straatjes gereden en natuurlijk weer foto’s gemaakt.

23 24

Devil’s Tower is een hoge rots die ineens in het landschap opduikt. 25De legende zegt dat er een Indianenstam aan de voet van de rots leefden. Zeven meisjes werden plots verrast door een beer, ze renden en renden maar de beer was te snel voor hen. Ze klommen op een steen en ineens ging de rots de lucht in. De beer probeerde met zijn klauwen naar boven te klimmen om de meisjes te pakken, maar de rots bleef maar groeien en groeien. We wandelen hier een kort stukje, maken wat foto’s en rijden weer snel door. We moeten natuurlijk nog de was doen dus we kunnen niet te lang blijven hangen.

26

Je ziet de klauwen van de beer gekrast in de rots

Zijn ze niet leuk?

Zijn ze niet leuk?

Rond half negen zijn we bij het hotel en gaan we aan de slag met de was.  Het is echt laat wanneer de oogjes sluiten.

Keystone is een goede plaats gebleken om te overnachten. We hebben Mount Rushmore ’s avonds kunnen zien zonder in het donker naar een andere plek te moeten rijden. Doordat we zo dichtbij verbleven konden in de ochtend nog een keer. De volgende keer dat we hierheen komen, over een jaar of vijftien, vergeet niet dat Car deze route zo verschrikkelijk saai vindt dat ik me aan mijn belofte moet houden. Oké, over vijftien jaar dus, dan vliegen we op Rapid City en blijven hier een aantal dagen want wat een mooie omgeving is dit. Crazy Horse is tegen die tijd hopelijk al een stuk verder en hier willen we dan de lasershow tegen de berg nog zien. Custer State Park is zo mooi gebleken dat ik hier nog wel een paar wandelingen zou willen maken. Mount Rushmore heeft ook wandelroutes en ook deze zou ik dan willen doen. Voor dit jaar is het goed zo.

Liefs,

Cadara

Een reactie op 28. Keystone – Gillete (258 km) Wyoming

  1. Mary Formoso zegt:

    Dani, van harte gefeliciteerd! Goed hoor, yes you can! XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.