7. Black Creek

04 juni 2013

Vandaag stond het schiereiland van Green Bay op de planning, maar eerst moesten we Dani even naar school brengen om nog wat laatste dingen in te leveren. Hierna naar Kaukauna High School, Dani ging vandaag een dag meelopen op Zach’s school. Kaukauna High School is groot, morgen zijn er 260 jongelui die hun diploma gaan ophalen, waaronder Zach. Bij Dani’s diploma-uitreiking waren “maar” 64 leerlingen. Voor de school is een enorme parkeerplaats die helemaal afgeladen was met auto’s maar er waren ook verschillende plekken gereserveerd voor brommers. Zoals jullie op de foto kunnen zien waren die plekken ook allemaal bezet.

0102

03

Toen we eenmaal terug in Appleton waren hadden we weinig zin om naar de Peninsula te rijden. We besloten na geluncht te hebben om terug te gaan naar de Bed en Breakfast om een wasje te draaien en wat uit te rusten.

Natuurlijk werden we op andere gedachten gebracht toen we een bord tegen kwamen die Little Chute aangaf. Die borden zijn we toen maar gaan volgen omdat ik gelezen had dat LittleChute was opgericht door Nederlanders en er een echte oudhollandse windmolen wordt gebouwd. In september wordt in Little Chute altijd het Dutch Festival gehouden. Er wordt op klompen gedanst, gesjoeld en er worden pannenkoeken gebakken. Maar met dit festival wordt volgens de inwoners van Little Chute de Nederlandse erfenis nog niet voldoende in ere gehouden. De Little Chute Windmill organisatie is bezig met het inzamelen van geld voor de bouw van een authentieke Noord-Brabantse windmolen. De windmolen moet worden gebruikt voor het maken van bloem en zal gerund worden door vrijwilligers. Na wat rondgereden te hebben door Little Chute en wat foto’s gemaakt te hebben besloten we dan toch maar naar de B&B te gaan.

05 04

Een bordje Wal-Mart bracht ons weer eens op andere gedachte, zo’n Wal-Mart is altijd wel even leuk om doorheen te lopen. Uiteindelijk hebben we alleen een koelbox gekocht, niet dat we die vandaag nodig hebben, maar het is wel makkelijk als we vanaf overmorgen aan het rondreizen zijn.

Ineens bedacht ik dat wij ons tolpoortje nog moesten betalen, dat had ik al willen doen online maar omdat wij buitenlanders zijn konden we niet online betalen. We moeten een cheque of een money-order sturen. Wij op zoek naar een bank, wat beter dan de Bank of America, leuk je bankzaken regelen vanaf je autostoel. Wij door de drive-thru, hier zou ik best wel aan kunnen wennen, bij het loket vragen we om een money-order. Geen probleem zeg de dame achter het loket: “Mag ik uw pasje” Natuurlijk mag zij mijn pasje, ik geef haar mijn mooie oranje ING bankpas, ze kijkt een beetje raar maar zegt verder niets. Loopt naar achter, komt terug en zegt dat wij geen money-order kunnen kopen bij haar omdat we geen rekening hebben bij de Bank of America. En nu? Ze verteld ons na een beetje aandringen dat we maar even naar de Kwik Trip moeten, dit is een Benzinestation???? Hier is het dan toch gelukt, wij hebben onze money-order voor $ 3,80 nu nog even een envelop scoren, opsturen en klaar zijn Car en Moon.

0607

Hierna zijn we niet meer afgeleid en gelijk doorgereden naar de B&B, een wasje gedraaid en ik heb een siësta geslapen, Car die heeft zichzelf wat bezig gehouden op de boerderij en wat gepraat met Raúl en Ang.

’s Avonds zijn we uit eten geweest met Kristy en Corey, de ouders van Zach, en met zijn broer Justin. We hebben heerlijk gegeten in de Red Ox in Appleton en daarna nog een kopje koffie gedronken bij hen thuis.

Hierna hebben we Dani thuis afgezet en was er toch een einde gekomen aan een zeer leuke relaxte dag.

Liefs,

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.