7. St Agustine

Maandag 17 oktober 2016

183 km

 

We beginnen weer rustig aan, Car haalt donutsen en chocolademelk bij de Dunkin Donuts, ik plaats het blog online en de kinderen gaan naar het strand. Tiamo heeft niet echt zin in het water wat natuurlijk heel vreemd is voor onze kleine waterrat. Zou hij dan toch een beetje ziekjes worden?001 Om 11.00 uur nemen we afscheid van het uitzicht. We rijden naar de Publix want de pampers zijn op en we willen gelijk even wat extra geld pinnen. Pin je bij een gewoon pinapparaat dan mag je meestal maar maximaal $ 200,– pinnen en kost dit je gemiddeld $ 3,–, plus ook nog eens kosten van je Nederlandse bank. Wij raden jullie dus ook aan om boodschappen te doen en dan cash back te vragen. Dit kost niets. Wij zijn low-budget op vakantie dus ook hier besparen wij op. Bij de Publix krijg je maximaal $50,- mee. Bij de Winn Dixie kregen we $ 100,- cash back.

Oke, nu weer terug naar onze belevenissen. Vandaag staat St Agustine op de planning. In 2008 zijn we hier niet geweest omdat we toen ook heel de westkust gedaan hebben. De westkust gaan we dit jaar hoogst waarschijnlijk helemaal links laten liggen, of rechts, het is maar hoe je naar de kaart kijkt. We waren dat jaar ook een paar dagen in New York geweest en je moet dan keuzes maken, je kunt niet heel Florida in 10 dagen proppen dus hebben we toen St. Agustine overgeslagen.

Natuurlijk zie je overal bordjes met Trump en Hillary, nu kun je goed merken dat de regio van Daytona volop Republikeins is, want we zien veel, maar dan ook veel meer Trump bordjes dan Hillary.

We hebben geen haast dus we rijden via de kust naar St Agustine en niet via de I95. Onderweg komen we heel veel schade van Orkaan Matthew tegen. Je kunt hier goed zien dat hier eroverheen is geraasd, veel meer dan in het zuiden van Florida. Hieronder zien jullie wat foto’s van de schade.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na een leuke rit langs de Oceaan komen we aan in St. Agustine. Dit stadje in de noodoosthoek van Florida heeft meer geschiedenis dan de meeste plaatsen in Amerika. Koning Felipe II van Spanje, stuurt Admiraal Pedro Menendez de Aviles naar de Nieuwe Wereld. Hij moet daar nieuw territorium veroveren en koloniseren. Op 28 augustus 1565, de feestdag van St Agustine, komt hij hier aan land en vestigde hiermee het oudste stadje in de VS gecreëerd door Europeanen. Dit is toch 55 jaar voordat de Pilgrims in New England aan land kwamen en 42 jaar voordat de Engelsen in Jamestown aan land kwamen. Oké, genoeg geschiedenis. We rijden als eerst naar el Castillo de San Marcos. Ik koop hier gelijk een National Parken pas, voor $ 80,– kunnen we nu een jaar lang National Parken bezoeken. Deze reis zullen wij er geen meer bezoeken maar entree kost ons sowieso $10,– per persoon en in april/mei kom ik met mijn vriendinnen toch weer naar de States, bezoeken wij dan nog een National Park dan hebben we de pas er al uit. Voor Tiamo vragen we een boekje zodat hij zijn eerste Ranger badge krijgt in zijn eerste National Park. Ro en ik vullen fanatiek het boekje in.

Deze slideshow vereist JavaScript.

El Castillo de San Marcos werd gebouwd in 1672 om de piraten en andere aanvallen van buitenaf tegen te houden. De rangers vertellen honderduit over de geschiedenis van het fort. 011Na ruim een uur hebben we het hier wel gezien en rijden we richting het oude historische centrum. We parkeren de auto op Spanish Street en slenteren rustig al etend van ons $6,– ijsje, door de hoofdstraat van het oude St. Agustine. Ik moet wel zeggen dat dit ijsje in mijn top drie staat. Ze hebben alle drie de eigenschap dat ze wat duurder zijn maar dan heb je ook wel wat.016

We lopen richting basiliek want ik wil nog steeds een kaarsje aansteken maar ook hier wordt vanaf 17.00 uur gerust. We slenteren weer rustig terug en hebben dan toch weer even een shitmomentje. Tiamo mag onverwachts weer even met water spelen wat hij totaal niet erg vindt. 017Hierna lopen we nog even naar het oudste houten schooltje van de USA en we vinden het alweer tijd worden om rechtsomkeer te maken en de auto op te zoeken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We gaan op zoek naar een McDonald’s of een Starbucks, want we moeten voor vanavond nog een hotel boeken. We besluiten om toch al een stukje richting Orlando te rijden aangezien we morgen naar Orlando willen rijden. We boeken een kamer in Daytona en rijden nu wel via de I95 naar het zuiden toe. Na het inchecken liggen Ro en Tiamo alweer snel in het water. We hebben het over half negen ’s avonds op 17 oktober en mijn dochter en kleinzoon liggen gewoon in een buitenzwembad in het water. Wat kan het leven toch mooi en simpel zijn. Even later ligt opa ook nog ruim een uur in het water te relaxen van een relaxte dag.

naamloos

Liefs

Catirora-alv

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 2016 Florida. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.