25 juli 2011 Marina del Rey – Anaheim

Dag 25 juli 2011

Marina del Rey – Anaheim

       65   km

Zonsopkomst     05.58 uur

Zonsondergang  19.58 uur

 Er is er een jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is hij. Dat vinden wij alle zo prettig, ja, ja en daarom zingen wij blij. Hij leve lang hoera, hoera. Hij leve lang, hoera, hoera. Hij leve lang hoera, hoera. Lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloria, in de gloria, in de glooooriaaaaaaaaaaaaa. Hieperdepiep hoera, Hieperdepiep hoera, Hieperdepiep hoera.

Car mag er weer een jaartje bij tellen. Aangezien het gisteren vrij laat is geworden, zijn we vanochtend niet echt vooruit te branden. We starten rustig op, stappen in de auto en we rijden naar Venice Beach. Eten een ijsje en lopen wat winkeltjes onveilig te maken.

Er is van alles te beleven op Venice Beach. We lopen door tot aan Muscle Beach.  Op Muscle Beach kijken wij naar mensen die met een groot tafeltennisbadje en een tennisbal op een klein tennisveld aan het tennissen zijn. Volgen jullie het nog. Het is wel heel leuk om te zien. Car vindt het helemaal geweldig, pingpongen op een klein tennisveld, allemaal effectballetjes, hij weet zeker dat hij Gos en Ang alle hoeken laat zien. Hahaha Hij ziet het helemaal zitten. Er is op het strand een sportschool waar wat mensen bezig zijn met gewichten. Het is echt een gezellige drukte.

Car ziet dit spel helemaal zitten.

Na Venice Beach rijden we nog even naar Downtown Los Angeles. Hier hebben we een beetje doorheen gereden. Hierna zijn we naar Anaheim gereden, omdat het vandaag Ro’s dag is en zij heeft voor Disneyland gekozen.

Rond 15.00 uur komen we aan bij het Travelodge in Anaheim waar wij vanavond slapen. Ang besluit om niet mee te gaan naar Disney en verkent wat de omgeving van het hotel. Wij gaan kaartjes kopen bij een Ticketbooth, hier kunnen we kaartjes kopen met korting omdat we na vieren het park in gaan. Bij Disney zouden we de volle pond moeten betalen. We besluiten om met volle buikjes het park in te gaan en aangezien Car jarig is vind ik dat we bij Cheesecake factory moeten eten. Hahaha.

Na het eten gaan we naar Disney. Er zijn geen rolstoelen, wat eigenlijk gelijk al balen is omdat we weten dat Car het niet redt  met zijn been. We lopen wat door het park, het is verschrikkelijk druk. Volgens mij worden wij gewoon achtervolgd door al die 300 miljoen Amerikanen. We hadden drukte verwacht, maar eerlijk gezegd niet zooooo druk, het is tenslotte maandag.

Je wordt hier weer even kind.

Regelmatig bellen we naar het verhuur van de rolstoelen en na twee uurtjes zijn we eindelijk in het bezit van een rolstoel. We gaan ook even klagen bij City Hall, want de heer van de rolstoelen had ons wel mogen inlichten dat wij een kaart voor Car hadden kunnen halen zodat hij via de uitgangen een attractie in kan. Wij werden hierop gewezen door een medewerkster van Peter Pan. De medewerkster van City Hall, begrijpt de frustratie en geeft ons 3 fast passen voor zelf uit te kiezen attracties.

Wat schattig

Met een rolstoel heb je eigenlijk geen fast passen meer nodig. Want je mag bijna overal via de uitgang naar binnen. Je wordt dan meestal binnen het kwartier in de attractie geholpen. De bedoeling van de vrouw was goed en wij zijn onze frustratie kwijt. We zijn naar Space Mountain geweest. Na alle adrenaline van gisteren was dit voor ons een kinder achtbaan. Om half tien hadden we speciaal voor Car vuurwerk aangevraagd en dit was goedgekeurd door het park. We hebben samen met die andere 300 miljoen Amerikanen, geweldig genoten van het vuurwerk. Mooie muziek uit de Disney films en schitterend sier vuurwerk, wat wil een mens nog meer.

Speciaal voor Car

Hierna zijn we naar It’s A Small World gegaan, dit is samen met Peter Pan, toch wel Car’s favoriet. Aangezien hij de jarige is mogen deze attracties vandaag niet ontbreken. Hierna zij we naar  Finding Nemo gegaan. In Finding Nemo ga je een onderzeeër in en die brengt je naar de wereld van Nemo. Het was heel erg mooi en natuurlijk net als in de film glimlach je voluit zo af en toe. Hierna nog een keer naar Space Mountain, aangezien ik zo moe ben besluit ik om niet mee te gaan. Zij hebben in Space Mountain speciaal voor mij onderstaande foto gemaakt.

....... en ik van jullie.

Dan is het toch alweer 12 uur en wordt het voor ons toch weer eens tijd om het park te verlaten. Het was een vermoeiende maar zeker leuke dag, ook al zijn we om 01.00 uur wel weer blij dat we in ons bedje liggen.

Liefs,

Cadaroraan

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.