2. New York

26 april 2014

Na de lange dag van gisteren, beginnen we vandaag rustig aan. Car en ik worden allebei rond 07.00 uur wakker, wat natuurlijk een hele mooie tijd is en geen tekenen laat zien van jetlag. Ik sta op en ga ontbijten, Car blijft nog even liggen. Na het ontbijt lees ik de berichten op facebook en van alle kanten stromen de leuke berichten binnen. Het inchecken bij de London Eye van Car heeft de kinderen echt op het verkeerde been gebracht. Hahahahaha, wat een lol hebben wij gehad.

Rond half elf zijn we dan toch echt allemaal klaar om naar Manhattan te gaan, we lopen naar de metro, die hier maar twee blocks verderop ligt, en binnen 15 minuten stappen we uit in Bryant Park. Wat een geweldig leuk parkje, allemaal tafeltjes en stoeltjes, de mensen genieten van het mooie weer. Natuurlijk genieten wij met ze mee. Volgens Ang gaat het om 16.00 uur regenen, wat een pessimist, dit is de eerste keer dat ik zon heb in New York en dat blijft gewoon de hele dag. We wandelen rustig richting the New York Public Library en maken natuurlijk een paar foto’s bij een van de grote leeuwen die het gebouw beschermen. Wie heeft the Wizard of Oz niet gezien of voor de dames onder ons, Sex and the City, hier zou Carrie trouwen met Mr Big. Eén man is zo zwaar vermoeid geraakt van al die boeken die hij binnen tot zich heeft genomen dat hij voor de deur aan een tafeltje al deze input even moet laat bezinken. Geweldig….. gewoon, omdat het kan.

We steken 5th street over en wandelen door richting Grand Central Station. We wandelen door East 41st street waar we allerlei verschillende plaquettes op de grond zien met teksten en uitspraken van schrijvers en andere beroemdheden. Het liefst had ik ze allemaal gelezen en gefotografeerd maar dan ga ik te lang doen over deze straat en tenslotte hebben we maaaaaaar twee weken vakantie. Eén van de mooiste quotes vind ik toch wel :

“If you do not tell the truth about yourself you cannot tell it about other people”  Virginia Woolf.

We slenteren door naar Grand Central Station. Hier moeten wij natuurlijk even inchecken bij the Apple Store, zo die kan ook weer van Dani’s Bucket List, en we genieten van de mensenmassa. Rustig zitten we midden in de hal op de grond en genieten van alle mensen die om ons heen lopen. Deze mensen kijken niet eens vreemd op als een gezin van vier midden in de hal op de grond zitten, echt niemand kijkt ons aan. In Nederland is de telefooncel uit ons straatbeeld  verdwenen, ik vond het dus mijn plicht als (hopelijk) toekomstige oma dit beeld vast te leggen voor mijn kleinkinderen. Het is een stuk makkelijker uitleggen wat een telefooncel is als je een van je ouders op de foto ziet staan. Niet op Ang letten, die is nu al vergeten hoe zo’n telefoon werkt.

We blijven slenteren en komen al snel een “Market” tegen, hier verkopen ze allemaal verse spullen: fruit, vleeswaren, brood, vis, groenten enz. enz. Super leuk en allemaal even mooi tentoongesteld. Natuurlijk moet er een foto gemaakt worden van de Surryano ham uit Virginia, nee het is geen Serrano ham, maar Surryano ham. Trouwens achter de Serrano ham ligt een mooi stukje Spaans vlees, moet je even voor de gein op het prijskaartje kijken.

We verlaten deze mooie markt en slenteren rustig verder richting Central Park. Om vier uur gaan we met een gids fietsen door Central Park. Op 5th Ave stoppen we nog even bij de Apple Store, deze is 24/7 open 365 dagen per jaar, en moeten wij dit natuurlijk even vastleggen. Naast de Apple Store ligt F.A.O. Schwarz, deze winkel stond al jaren op mijn to do list van New York, het was er alleen nooit van gekomen.

Voor uniek speelgoed van hoge kwaliteit kun je terecht bij FAO Schwarz, de oudste speelgoedwinkel van de Verenigde Staten. De speelgoedzaak verovert al meer dan 150 jaar de harten van kinderen. Een bezoek aan de flagship-winkel in Fifth Avenue is op zich al een unieke ervaring. Maak kennis met de enorme vloer piano’s en de levende speelgoedsoldaten! Deze speelgoedsoldaten gaan graag met jou op de foto en geven een rondleiding door de gehele zaak. In de enorme zaak is ook het onderdeel FAO Schweetz te vinden waar je terecht kunt voor een enorm aanbod van het lekkerste snoep!  http://www.cityzapper.nl

Wat een geweldig mooie speelgoedwinkel is dit. We lopen wat door de winkel nemen natuurlijk wat foto’s en wandelen hierna rustig naar onze date van 16.00 uur. Onze gids is een Bulgaar die al 10 jaar in de States woont, ik heb alleen zijn naam niet gehoord. Natuurlijk kreeg die pessimist in ons midden gelijk en prompt gaat het regenen om vier uur. We rijden heuvel op en weer heuvel af, hij weet veel te vertellen over films en waar de opnamelocaties waren. Hij brengt ons natuurlijk naar het Belvedere Castle, hier vandaan hebben we een mooi uitzicht op Delacorte Theater en Turtle Pond. We hebben geen schildpad gezien maar er schijnen er genoeg te zitten. We wandelen weer rustig terug naar onze gids, die natuurlijk bij de fietsen is blijven staan, hij wijst ons het Beresford gebouw aan met zijn drie torens. Hij verteld ons dat de aannemer in 1929 door zijn geld heen was en de vierde toren niet kan bouwen, na het internet doorgespit te hebben en niets over dit verhaal gevonden te hebben, ben ik bang dat het een broodje aap is. Het gebouw vind ik wel mooi dus ik heb het toch maar even op de gevoelige plaat vastgelegd.

Onze laatste stop wordt Strawberry Fields. Dit is de gedenkplek voor John Lennon. Er ligt een mooi mozaïek op de grond met het woord “Imagine”. Strawberry Fields ligt tegenover de plek waar hij vermoord is door Mark Chapman op 8 december 1980. John Lennon  is vermoord voor de Dakota Building, waar Joko Ono nog steeds haar appartement heeft.

Hierna fietsen we terug naar de plek waar de fietsen stonden en nemen wij afscheid van onze gids. We zijn nat en het wordt nu ook ineens een stuk frisser, dit doet ons beslissen om snel Ellens Stardust op te zoeken om daar iets te gaan eten. Wanneer wij daar aankomen schrikken wij zo van de rij dat wij spontaan en unaniem beslissen om nog maar een stukje door te lopen. We belanden bij Applebee’s en nuttigen daar ons avondmaal. Na het eten wandelen we via Times Square richting Empire State Building, maar eerst moeten Car en ik twee truien kopen want het is nu toch echt wel een stuk kouder geworden. Natuurlijk kom je dan terecht in zo’n souvenir winkeltje en loop je naar buiten met een New York trui en vest.

Al snel lopen we langs Macy’s en natuurlijk moeten wij even naar de houten roltrappen gaan kijken. Macy’s Herald Square is gebouwd in 1902 en het was het eerste gebouw in de wereld met een roltrap. We hebben wel acht ritjes nodig voordat we eindelijk een foto hebben die blogwaardig is. Terwijl de treden trouw hun rondjes draaien, blijven ze maar klagen en kraken.

We lopen verder naar het Empire State Building, de kinderen gaan naar boven en wij gaan een shotje cafeïne halen bij de Starbucks en gelijk geven wij onze trouwe voetjes even rust. Wanneer de kinderen weer beneden zijn is het toch echt tijd om de metro op te zoeken en terug te gaan naar het hotel. We zoeken de metro op en informeren bij een vriendelijke dame naar welke kant we de metro moeten hebben. We weten zelf wel dat we de F-lijn moeten hebben en niet de M. Nadat zij ons de juiste kant aangewezen heeft komt al snel de metro en moeten we toch nog een kleine sprint trekken. Heerlijk, even zitten en uitrusten. Bij een halte zet een grote man een stap in de metro en vraagt alleen: “Is this the E or F line?” Wij schreeuwen met z’n vijven in koor: “F”.

Bij Queensboro Plaza stappen we uit, zodra wij boven op straatniveau staan herkennen wij helemaal niets van vanochtend. We beginnen te lachen, zaten wij wel in F-lijn? Wie heeft er op de metro gekeken? Was het toch niet de M-lijn? Ja, jullie raden het goed door het rennen als een kip zonder kop moeten wij wel in de verkeerde metro zijn gestapt. Oké, geen probleem, navigatie aan en over een kilometer zijn we dan eindelijk in het hotel. Een korte avondwandeling kan na een hele dag gelopen te hebben helemaal niet zo slecht zijn.

Ik denk dat we allemaal wel blij waren toen wij eindelijk in ons mandje lagen.

Liefs,
Cadaroraan

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Een reactie op 2. New York

  1. Miranda zegt:

    Zo te zien,genieten jullie optimaal,heerlijk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.