13. Springfield – St. Louis (157km) Missouri

10 juni 2013

Ook vandaag verlaten we ons hotel na een goede nachtrust om 10.00 uur. Het wordt een dagje dat in het teken gaat staan van Lincoln. Als eerst willen we een foto maken bij het bord Springfield, want Dani is al jaren een groot fan van de Simpsons en zij komen uit Springfield dus een foto met het bord mag niet ontbreken op ons blog. Nadat de tomtom ons verkeerd had gestuurd hebben we het op de ouderwetse manier gevonden, gewoon door onze mond te gebruiken en de weg te vragen. Een uur nadat we het hotel verlaten hadden waren we er dan eindelijk, het resultaat mag er wel zijn. 🙂

02

Hierna lopen we naar het Old State Capitol. Abraham Lincoln moest hier voor de rechters zijn cliënten verdedigen. Het was ook zijn thuisbasis in zijn campagne voor het presidentschap. De k04oepel was niet veel bijzonders maar toch wilde ik er wel een foto van hebben.

03

Er zou al vrij snel een tour beginnen en Rose, onze gids, vertelde ons dat ze het kort zou houden omdat er over een kwartiertje een dwarsfluit concert zou worden gegeven in de grote zaal boven. Hier hadden wij wel oren naar, een tour en dan ook nog eens een snelle tour.

05

Hier hield Lincoln zijn pleidooien.

06

Onze gids, Rose, met haar mooie verhalen.

Rose liet ons de verschillende kamers zien waar Lincoln in gewerkt had en het kantoor waar hij werkte nadat hij de presidentsverkiezingen gewonnen had. Hij won in november 1860 maar de inauguratie was pas in maart 1861, al deze maanden heeft hij gewerkt vanuit Springfield, hij zag de verenigde naties uit elkaar vallen maar kon niets doen totdat hij eenmaal in maart in het Witte Huis zat.

Na de tour zijn we naar zijn advocatenkantoor gegaan. Het kantoor ligt aan de overkant van de Old State Capitol, voor Lincoln was het een kleine wandeling van kantoor naar rechtbank.

07

Nadat we gegeten hadden werd het toch tijd om naar het huis van Lincoln te gaan. Voor toekomstige bezoekers aan Springfield, wil je het huis bezoeken raad ik jullie aan om kaartjes te halen bij het Visitors Center, het bezoek gaat op tijd, en tijdens drukke toeristische tijden kan ik mij voorstellen dat het iets langer gaat duren voordat je naar binnen mag. Wij waren er om 13.00 uur en we mochten om 14.00 uur deelnemen aan de tour. Het is ons eerste National Park dit jaar dus ik heb hier voor $ 80,– America de beautiful pass gekocht. Dit geeft ons een jaar lang vrij toegang tot alle Nationale Parken.

08

Ook al hebben we de pas hier niet  echt nodig. De oudste zoon van Lincoln, Robert, heeft het familiehuis aan de Staat Illinois in 1887 geschonken onder voorbehoud dat het altijd gratis voor  het publiek te bezoeken zou zijn en goed onderhouden zou worden. Kelly onze gids ziet er goed op toe dat wij ons aan de regels houden. We mogen niet met onze voeten buiten het blauwe tapijt komen, onze rugzakken moeten op onze buik zodat wij niet tegen het behang aan komen. Het enige in het huis wat wij mogen aanraken is de trapleuning.

09

Slaapkamer van Abraham Lincoln

10

 Hierboven zie je de keuken van de familie Lincoln, over de keuken zei Abraham dat het als thuis voelde. Je hebt een huis met boven vijf slaapkamers, beneden twee woon-/zitkamers, maar de keuken voelde als thuis. De keuken was net zo groot als het hutje waar hij vroeger grootgebracht was en dat voelde goed.

11

Het park ligt erbij zoals het er rond 1860 uit zag.

12

Het huis van de familie Lincoln.

Na de tour hebben we nog een beetje door de straat gewandeld en toen werd het toch wel tijd om nog even snel naar State Capitol te gaan om natuurlijk een foto te maken van de koepel.

14

Ook hier weer een kopie van de Liberty Bel

13 15

Na de State Capitol zijn we naar het graf van de familie Lincoln gegaan. Een hele mooi oprijlaan lijdt ons naar de graven. Zijn vrouw  en drie van zijn vier kinderen  liggen hier ook begraven. De oudste zoon Robert Lincoln ligt begraven op Arlington Cemetery in Washington DC.

17 18 19

 
Uitzicht op de Mississippi Rivier.

20 21

Het wordt voor ons nu toch echt tijd om de geschiedenis achter ons te laten en weer te terug te keren naar het heden we hebben nog een ritje van ongeveer anderhalf uur voor de boeg voordat we in St Louis zijn. We stellen in het centrum van Springfield Illinois onze tomtom in. Het was toch wel verbazingwekkend wat wij toen in ons scherm zagen. Na 153 km rechts aanhouden en over 157 km bestemming bereikt.

Na het inchecken hebben we de stad een beetje verkend even naar de Best Buy een micro sd card gekocht en hierna eten bij Sweet Tomatoes. Het was vandaag weer een hele leuke dag waarin we nog meer geleerd hebben over het leven van Abraham Lincoln de 16de president van de Verenigde Staten.

22

Liefs,

Cadara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.