24 juli 2011 Marina del Rey

Dag 24 juli 2011

Marina del Rey (LA)

Zonsopkomst     05.58

Zonsondergang  20.01

 

In Nederland hadden we afgesproken dat ieder kind een (attractie)park mocht uitkiezen. Dani heeft voor Knott’s Berry Farm gekozen. Ro voor Disneyland en Ang voor Seaworld.

We beginnen met Dani, dus staat vandaag Knott’s Berry Farm op het programma. Dit is een attractiepark in Buena Park. Het schijnt het eerste attractiepark van het land te zijn en begonnen als een bessen/aardbeien boerderij.

We hebben twee afvallers, Ang maakt er vandaag liever een relax dagje van. En Car, ja, hij heeft echt veel pijn aan de ontmoeting met het asfalt overgehouden. De kinderen en ik gaan op weg. Het is wel vreemd om na drie weken weer auto te rijden en dan ook nog eens in een automaat, in een auto waarin die van mij twee keer past en in een vreemd land. De relaxte rijstijl van de dunbevolkte gebieden in de Verenigde Staten is hier rond LA ver te zoeken. Ze zijn hier net zo gestrest als bij ons in de Randstad. In ieder geval voel ik me als een vis in het water, ik houd wel van een beetje stress.

Het is zondag dus er zijn weinig opstoppingen. De opstoppingen die er zijn kan ik vermijden door op de carpoolstrook te rijden. De carpoolstroken zijn geweldig geregeld rond LA en zijn 24/7. Geweldig. Na ongeveer 45 minuten zijn we in Knott’s Berry Farm. Laat de adrenaline maar komen.

We hebben heel de dag genoten van de achtbanen. Hieronder wat foto’s.

 

Daar gingen we dan

 

 

 

Ro en ik hebben vol bewondering naar Dani gekeken hoe hij in de Xcelerator ging. Hij wilde graag op de voorste rij. Er was een speciale rij gemaakt om op de eerste rij terecht te komen. Deze rij ging tergend langzaam, het was 28 graden en we stonden in de volle zon. We haalden Dani over om in de rij voor de achterste karretjes te gaan. Gelukkig stemde hij daarin toe. De rij ging nu vrij snel en we stonden al vrij vlot vooraan, Ro zag in de rij voor de eerste rij stoelen een man alleen staan en daarachter een stelletje, zij trok dus al vrij snel de conclusie dat hij alleen zou rijden. Snel vroeg ze aan de man of hij alleen ging en of hij het dan erg vond dat Dani met hem mee zou rijden. Hij vond het geen probleem. Wij verplaatsten ons naar de rij van de voorste stoelen en Dani was gelijk aan de beurt op de stoel die zijn eerste keus was. Hieronder wat foto’s van onze lefgozer.

Gezonde spanning?????????

 

Op de top.

 

En ............ de afgrond in

 

Zo zie je eruit na een adrenaline shotje.

Het park ging om 22.00 uur dicht, maar we hadden afgesproken dat we het niet te laat zouden maken omdat we bijna een uur terug moesten rijden. Nou, hier kwam dus weer eens niets van terecht. Voordat we alle achtbanen gedaan hadden die we wilden was het al 21.00 uur. Nu wilden we nog een plank voor Car maken die we eerder op de dag hadden gezien. Tenslotte is hij over een paar uur jarig. Terwijl Dani nog een keer de Xcelerator deed, hebben wij het bord uitgekozen. Het bord zou om half 10 klaar zijn. Ro en ik zijn toen maar naar de uitgang gelopen van de Xcelerator om daar Dani op te wachten. Nu had Dani een plaatsje weten te bemachtigen op de laatste rij, helemaal happy is hij er uit gekomen. Hierna terug naar de plankenman en vol bewondering hebben wij naar deze man gekeken hoe hij de borden maakt.

 

 

 

 

 

Uiteindelijk reden we het park uit om 22.30 uur, nog even naar de McDonald’s, koffie voor mij en wat te eten voor Ro en Daan. Snel richting hotel want over anderhalf uur is Car jarig en we zouden het niet leuk vinden als hij zijn verjaardag zou beginnen zonder ons. We komen nog in de file terecht omdat ze met wegwerkzaamheden bezig zijn. Net thuis.

We zijn om 23.30 uur in ons hotel. De mannen vertellen wat zij gedaan hebben. Car heeft het heel rustig aan gedaan. Jacuzzi om warmte en rust aan zijn been te geven. Hij is nog naar de apotheek gelopen om een knieband te halen.

Ang had vandaag graag naar het strand gegaan, dat was de planning voor zijn relax dagje, doordat het in Santa Monica heel de dag bewolkt is geweest, ging dit niet door. Plan B dan maar, hij is naar een winkelcentrum gegaan met het openbaar vervoer. Heeft hier wat rondgewandeld en heeft een massage genomen. Hierna heeft hij zijn tijd doorgebracht in een bushokje. Hahaha, hij heeft anderhalf uur op de bus gewacht. In Zion was 40 minuten al lang……………… maar 90 minuten is heel veel meer geduld.

Ondertussen is het twaalf uur en feliciteren wij onze jarige. Hij krijgt het cadeau van de kinderen, die hij heel erg mooi vindt. Wij dachten eigenlijk dat het wel in een koffer zou passen maar het bord is toch groter dan wij dachten. Dit is een probleem voor later. Nu eerst maar eens naar bed.

Liefs

Cadaroraan

 

Een reactie op 24 juli 2011 Marina del Rey

  1. Robin zegt:

    Ja nogmaals gefeliciteerd allemaal.. ik weet dat dat echt iets is voor Nederlanders, iedereen feliciteren, maarja, ik ben er ook 1.
    Ik was dit jaar gewoon de eerste die car mocht feliciteren 😀 al had ik 9 uur voorsprong op jullie natuurlijk.
    Ik ben nu in ieder geval nog bezig met mn kado, maar als ik het helemaal rond heb word het heel leuk, maar dat zien jullie wel als jullie terug zijn..

    Blij dat jullie genieten, maar ik ben nog blijer dat jullie over 2 dagen weer terug zijn, heb jullie allemaal wel gemist hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.